پخش بار اقتصادی نیروگاه های حرارتی با استفاده از الگوریتم بهینه سازی نهنگ مبتنی بر مسیر صعود
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین همایش فناوری های نوین در انرژی و مواد
- کد COI اختصاصی: ATEMCONF01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 322
نویسندگان
دانشکده فنی و حرفه ای سما مسجدسلیمان- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان- مسجدسلیمان- ایران.
چکیده
پخش بار اقتصادی نیروگاه های حرارتی یکی از اساسی ترین مسائل در بهره برداری از سیستم های قدرت می باشد که هدف اصلی آن کاهش هزینه سوخت نیروگاه ها با رعایت محدودیت های تولید غیرخطی و به تبع آن حداقل شدن میزان مصرف سوخت و حفاظت بیشتر از انرژی های تجدیدناپذیر فسیلی است، ضمن اینکه بار مصرفی مورد تقاضا تامین گردد. در این مقاله پس از مروری بر روش های پخش بار اقتصادی که تاکنون انجام شده است، مسئله پخش بار اقتصادی نیروگاه های حرارتی به صورت تابع هزینه با در نظر گرفتن اثر شرایط واقعی مانند شیر بخار و محدودیت های عملیاتی ژنراتور از جمله تعادل تولید و مصرف توان، تلفات خط انتقال، نرخ شیب تولید و مناطق عملیاتی ممنوع فرمول بندی و سپس با الگوریتم بهینه سازی نهنگ مبتنی بر مسیر صعود (LWOA) در نرم افزار MATLAB به حل آن پرداخته شد. به منظور ارزیابی و اعتبارسنجی روش پیشنهاد شده، سیستم های آزمایشی ۶ و ۱۵ واحده با در نظر گرفتن محدودیت های مختلف مورد بررسی قرار گرفت و با نتایج بدست آمده از الگوریتم های موجود در منابع مقایسه شد. نتایج، بیانگر توانایی الگوریتم LWOA در حل مسئله پخش بار اقتصادی به همراه کاهش تلفات و دقت و سرعت بالای همگرایی و بهینگی نسبت به سایر روش ها می باشد.کلیدواژه ها
پخش بار اقتصادی، نیروگاه های حرارتی، الگوریتم بهینه سازی نهنگ مبتنی بر مسیر صعودمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.