CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل تاثیر الگوی حفاری و انفجار بر آنالیز خردشدگی توده انفجاری در معادن کواری با هدف تولید بالاست (مطالعه موردی)

عنوان مقاله: تحلیل تاثیر الگوی حفاری و انفجار بر آنالیز خردشدگی توده انفجاری در معادن کواری با هدف تولید بالاست (مطالعه موردی)
شناسه ملی مقاله: ATEMCONF01_031
منتشر شده در نخستین همایش فناوری های نوین در انرژی و مواد در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهرام ملکی - دانشآموخته ارشد مهندسی معدن، گروه مهندسی نفت و معدن، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد تهران جنوب،
امیرحسین بانگیان تبریزی - گروه مهندسی نفت و معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد تهران جنوب، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
اولین گام در استخراج از معادن سطحی عملیات حفاری و انفجار است که هدف اصلی آن خردایش سنگ های جبهه کار می باشد. طراحی صحیح الگوی حفاری و انفجار عامل مهم و موثر در راستای رسیدن به خردایش مطلوب وبهینه می باشد. در سال های اخیر استفاده از فرمول های ریاضی و به کارگیری آنالیز تصویری به کمک نرم افزار Split Desktop جهت تعیین اندازه قطعات سنگ های انفجاری فراگیر شدهاست. گسترش استفاده از این روش موجب پیشرفت در دانش مهندسی انفجار گردیده است. در این پژوهش، با توجه به پارامترهای انفجاری از قبل طراحی شده به وسیله مدل های ریاضی و تجربی، خردایش حاصل از انفجار بر حسب درصد و سانتی متر محاسبه شده است. سپس با انجام انفجار واقعی برای قطر چال های ۶۴ و ۷۶ میلی متر، از سطح پشته انفجاری عکس برداری شده و با استفاده از نرم افزار Split Desktopعکس ها آنالیز و برای هر الگوی انفجار یک توزیع خردایش به دست آمده است. نتایج نشان می دهد که در دو نوع الگوی حفاری و انفجار که از قطر چال های ۶۴ و ۷۶ میلی متر برخوردار هستند به ترتیب دارای امتیاز ۵۷/۲۱۰ و۴۷/۲۰۶ می باشند. امتیاز بیشتر بیانگر خردایش کوچکتر است. لذا توصیه می شود جهت نیل به خردشدگی بیشتر در طراحی الگوی انفجار از قطر چال های کوچکتر استفاده شود.

کلمات کلیدی:
الگوی انفجار، معدن سنگ کواری، بالاست، انفجار پله ای، آنالیز تصویری، split desktop

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1696557/