مقایسه بین تخمین کریجینگ با شبیه سازی متوالی گوسی عیار سرب و روی در کانسار مهدی آباد یزد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش فناوری های نوین در انرژی و مواد
  • کد COI اختصاصی: ATEMCONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدهادی معنوی گیوی

کارشناس ارشد مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

پیمان افضل

عضو هیات علمی بخش مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

چکیده

منطقه مهدی آباد در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان یزد واقع شده است. محدوده کانسار سرب و روی مهدی آباد در جنوب بلوک یزد واقع در ایران مرکزی قرار دارد. این بلوک از شرق به بلوک طبس و از غرب به بلوک مرکزی ایران متصل است. اغلب ساختارها در این بلوک امتداد شمال غرب – جنوب شرق دارند. پی سنگ این منطقه، گرانیتی با سن ژوراسیک است. روی این پی سنگ گرانیتی، سازند رسوبی تخریبی و شیمیایی به حالت دگر شیب و یا هم شیب رسوب کرده و تغییر شکل یافته اند. برای مشخص کردن توزیع عیار سرب از ۱۳۰ گمانه کانسار سرب و روی مهدی آباد استفاده شد. ابتدا داده های سنسورد را جایگزین کرده و مقادیر خارج از ردیف داده ها را شناسایی و داده های خارج از ردیف حذف شدند و در نهایت داده ها را با تبدیل NSCORE نرمال و سپس تجزیه وتحلیل زمین آماری برای سرب انجام شد. برای شناسایی آنیزوتروپی منطقه، مطالعات زمین آماری با رسم واریوگرام های جهتی و غیرجهتی روی داده های نرمال در نرم افزار Datamine Studio RM نسخه ۱.۳ صورت گرفت. مطالعات واریوگرافی نشان داد مدل کروی بهترین مدل برازش داده شده و دامنه وابستگی مکانی حداکثر ۱۹.۹ و حداقل ۱۲۵.۴ متر است. در نهایت در محیط نرم افزار مذکور با استفاده از روش کریجینگ معمولی، مقدار ۵۰۵۴۴۰ بلوک تخمین زده شد و نقشه توزیع عیار به دست آمد و سپس شبیه سازی متوالی گوسی (Sequential Gaussian Simulation) SGS روی داده های نرمال انجام و داده ها ۲۰ بار شبیه سازی شدند.

کلیدواژه ها

زمین آمار، واریوگرام، کریجینگ، شبیه سازی متوالی گوسی، نرمال سازی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.