اثر بخشی پرورش مثبت اندیشی دینی بر شاد نگری و انگیزه در بین دانش آموزان مقطع ابتداییشهر کرج
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی در قرن ۲۱
- کد COI اختصاصی: LETCONF05_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 211
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه ازاد اسلامی کرمانشاه ایران
دانشگاه شهید چمران اهواز کارشناسی علوم تربیتی، گرایش پیش دبستان و دبستان
کارشناس علوم تربیتی دانشگاه پیام نور تویسرکان
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر بخشی پرورش مثبت اندیشی دینی بر شادنگری و انگیزه در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر کرج به روش نیمه تجربی یا شبه آزمایشی با یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل و استفاده از پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی دانش اموزان مقطع ابتدایی شهر کرج می باشد که از این جامعه به شیوه ی در دسترس، دو گروه ۲۰ نفری از دانش آموزان به شیوه تصادفی انتخاب و در دو گروه ازمایش و کنترل، دسته بندی شده اند. شایان ذکر است برای قوت بخشیدن به نتایج پژوهش حاضر دو گروه از لحاظ سن، شرایط اجتماعی ، اقتصادی، سطح فرهنگی و محل آموزش تقریبا همسان می باشند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه شادنگری و انگیزه تحصیلی بود. روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط متخصصین عرصه برنامه ریزی درسی و روایی صوری توسط چند نفر از پاسخگویان مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها نیز از ریق ضریب الفای کرونباخ برای کل پرسشنامه ۰/۸۵ به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) استفاده شد. نتایج نشان داد که پرورش مثبت اندیشی دینی بر شادنگری و انگیزه در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر کرج تاثیر مثبت و معناداری داشته است به گونه ای که با توجه به F و سطح معناداری ۰/۰۰۰ و ۰/۰۵۲ که کمتر از ۰/۰۵ به دست آمد، برای دو متغیر شادنگری و انگیزه تایید گردید، بنابراین اجرای مثبت اندیشی دینی بر شادنگری و انگیزه دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر کرج تاثیر مثبت و معناداری دارد.کلیدواژه ها
مثبت اندیشی دینی، شادنگری، انگیزه، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.