شناسایی ژنتیکی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریهای سودوموناس جداشده از عفونت های بیمارستانی بخش سوختگی بیمارستان پیامبر اعظم بندرعباس
محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 1، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 188
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-1-2_007
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: برای درمان مناسب و کنترل عفونت های بیمارستانی لازم است از الگوی مقاومت میکروارگانیسم های بیماری زا آگاهی داشته باشید. مطالعه حاضر با هدف مقایسه روش های تشخیص فنوتیپی و ژنوتیپی سودوموناس آئروژینوزا و فراوانی درصد مقاومت به آنتی بیوتیک ها بر روی نمونه های بالینی بخش سوختگی بیمارستان پیامبر اعظم بندرعباس در سال ۱۳۹۵ انجام شد.
روش ها: در این مطالعه از روشهای شناسایی مورفولوژیک، بیوشیمیایی و ژنتیک بر اساس تعیین توالی ۱۶s rRNA استفاده شد. به منظور تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی از روش کربی بائر و طبق دستورالعمل CLSI استفاده شد.
یافته ها: از ۵۰ ایزوله متعلق به جنس سودوموناس ۲۷ % ایزوله ها از نمونه پوست و ۷۳ % از نمونه های زخم جداسازی شدند. نتایج الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد به ترتیب ۴۶/۱۵، ۱۵/۳۸، ۴۶/۱۵، ۲۳/۰۸، ۱۵/۳۸، ۱۵/۳۸ و ۳۸/۴۶ درصد از ایزولههای مورد آزمون در مقابل سیپروفلوکساسین، ایمی پنم، پیپراسیلین، سفتازیدیم، آمیکاسین، آزیترومایسین و سفپیم مقاومت نشان دادند. در حالیکه این میزان برای ایزولههای جداشده از زخم به ترتیب ۸۰/۵۶، ۲۵، ۸۰/۵۶، ۲۷/۷۸، ۱۶/۶۷، ۳۳/۳۳ و ۴۱/۶۷ درصد ثبت شد. نتایج شناسایی ژنتیکی ایزولهها علیرغم انطباق با نتایج فنوتیپی در مورد ۵ ایزوله، تنها در مورد ایزوله W۲۳ با نتایج فنویپی مطابقت نشان نداد. مطالعات فیلوژنتیک واگرایی تکاملی ایزوله S۱۱ را نسبت به سایر ایزولههای مورد مطالعه تایید نمود.
نتیجه گیری: نتایج ارائه شده مقاومت بالای ایزوله های مورد بررسی را به ویژه نسبت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین و پیپراسیلین نشان داد و بر بکارگیری آنتی بیوتیکهای موثر و مصرف کنترل شده آنها تاکید نمود. همچنین ضرورت انجام شناسایی ژنتیکی سویه های سودوموناس را پیشنهاد میگردد.
کلیدواژه ها:
Pseudomonas aeroginosa ، Antibiotic resistance ، Antibiogram ، Genetic identification. ، سودوموناس آئروژینوزا ، مقاومت به آنتی بیوتیک ، آنتی بیوگرام ، شناسایی ژنتیکی.
نویسندگان
سعید تمدنی جهرمی
Persian Gulf and Oman Sea Ecological Research Center, Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Abbas, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :