بررسی استرس شغلی و ارتباط آن با برخی از پارامترهای دموگرافیک و استخدامی در کارکنان نیروی دریایی ایران
محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 1، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 159
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-1-3_004
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: با توجه با اهمیت موضوع استرس شغلی و اثرات آن بر عملکرد نیروهای نظامی، پژوهش حاضر به بررسی سطح استرس شغلی و ارتباط آن با برخی از پارامترهای دموگرافیک و استخدامی در کارکنان برخی از یگانهای نیروی دریایی ایران پرداخته است.
روشها: این مطالعه توصیفی مقطعی در گروهی از پرسنل نیروی دریایی ایران در سال ۱۳۹۲ انجام شد. نمونه ها به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه استرس شغلی اسیپو و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۸ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: تعداد ۳۸۴ نفر از پرسنل نیروی دریایی با میانگین سنی ۴/۲±۲۹/۶ سال حضور داشتند. میانگین نمره استرس شغلی در کل افراد ۲۶/۱±۱۶۳/۲ بود که سطح نرمال استرس شغلی محسوب می شود. در مجموع ۱۳/۳ % افراد بدون استرس، ۸۵/۲ % دارای سطح استرس نرمال، ۱/۳ % استرس متوسط و ۰/۳ % استرس شدید داشتند. استرس شدید در بین افسران ارشد و آنهایی که استخدام رسمی بودند، ثبت شد. بیشترین سطح استرس شغلی مربوط به محیط فیزیکی با میانگین ۶۸/۸ % و کمترین میزان استرس شغلی در حیطه دوگانگی نقش با میانگین ۲۴/۲ % بود.
نتیجه گیری: اگرچه ۸۵ درصد از پرسنل نیرویی دریایی سطح نرمالی از استرس را تجربه می کنند، با این وجود استرس شدید در افسران ارشد و کسانی که استخدام رسمی بودند ثبت شد. همچنین بیشترین سطح استرس در حیطه استرس محیط فیزیکی بود که ضروری است اقدامات لازم برای بهبود شرایط محیط کاری و کاهش استرس در این حیطه انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد جعفر سپهوند
Baqiyatallah University of Medical Sciences
مهروز جوادی
Health Management Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
جمیله مختاری
Baqiyatallah University of Medical Sciences
مرتضی خاقانی زاده
Baqiyatallah University of Medical Sciences
سعید باباجانی وفسی
, Faculty of Paramedical Sciences, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :