تعیین میزان بروز و وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری سل در شهر کرمان در سال ۱۳۹۷
محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 2، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-2-4_004
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سل یک بیماری عفونی تهدیدکننده حیات است که عمدتا توسط مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می گردد. تعیین میزان بروز بیماری سل و درمان افراد بیمار یکی از راهکارهای مهم جهت پیشگیری از بروز بیماری و تسریع در روند دستیابی به اهداف توسعه پایدار برای کاهش موارد سل است.
روش ها: این مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی است. اطلاعات از داده های ثبت شده نظام مراقبت بیماری سل و پرسشنامه ای که توسط محقق ساخته شده بود با پرسش از بیماران و همچنین کارکنان نظام سلامت، استخراج شد.
یافته ها: تعداد کل موارد سل ۸۹ نفر بود که ۵۷/۳% زن و مابقی مرد بودند. میانگین سن بیماران ۶۱/۷۱سال بود. موارد سل ریوی۷۸/۷ % و مابقی خارج ریوی بودند. بروز کلی موارد سل و بروز موارد اسمیر مثبت در شهر کرمان در سال ۱۳۹۷ به ترتیب برابر با ۱۱/۴ و ۶/۱ در ۱۰۰۰۰۰ نفر جمعیت بود. همچنین میزان بروز موارد سل اسمیر منفی و خارج ریوی در سال ۱۳۹۷ به ترتیب برابر با ۲/۱ و ۲/۲ نفر در ۱۰۰۰۰۰ هزار نفر جمعیت بود.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد بروز سل در شهر کرمان به میزان اندکی از حد متوسط کشوری بالاتر است که همین مقدار اندک هم نیاز به بررسی بیشتر و شناسایی علل و نهایتا اقدام در جهت کاهش بروز این بیماری را می طلبد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سلمان دانشی
Department of Public Health, School of Health, Jiroft University of Medical Sciences, Jiroft, Iran
فرید عبادی فرد آذر
Iran University of Medical Sciences
سید وحید احمدی طباطبایی
Kerman University of Medical Sciences
شهره عالیان سماک خواه
University of Special Modern Technologies
علی کمالی
Jiroft University of Medical Sciences
کیاوش هوشمندی
University of Tehran
مهدی راعی
University of Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :