تحلیلی بر همه گیری کووید-۱۹ در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BEHRAZM-3-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قناعتی

مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سید امیر حسین جلالی

مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: بیماری ویروسی کووید-۱۹ توسط SARS-CoV-۲ ایجاد می­گردد و علایم شایع آن مانند سایر بیماری های ویروسی تنفسی است به­طوری­که برخی از علایم آن برای مثال از دست رفتن بویایی، خستگی و کوفتگی مفرط، سرفه وتب برجسته تر می باشد. در این بیماران علایم آب ریزش بینی کمتر از سایر بیماری های ویروسی تنفسی وجود دارد. همچنین فاصله بین ابتلاء و بروز علائم نسبتا طولانی تر از سایر بیماری های ویروسی تنفسی بوده، میزان واگیری آن هم بسیار بالا است. روش ها: این نوشته یک مقاله مروری کوتاه است و نویسندگان بعضی تجارب شخصی خود را نیز برای تحلیل اطلاعات و یافته های آن استفاده نموده اند. یافته ها: آزمایش هایی مانند (Reverse-Transcription Polymerase Chain Reaction)RT-PCR ، دقت حدودا ۷۱ % برای تشخیص کووید-۱۹ دارند. CT اسکن ابزاری بسیار دقیق برای این منظور بوده، دقت آن طبق گزارش های اولیه حدودا ۹۸ % ذکر شده است. تاکنون هیچ واکسن قطعا موثر برای این بیماری کشف نشده اگرچه نمونه هایی از واکسن ها معرفی شده اند. نتیجه گیری: در بیماران بستری با احتمال ابتلاء به کووید-۱۹ در بیمارستان، سی تی اسکن جایگزین حساس تر و سریع تری نسبت به RT-PCR است.

کلیدواژه ها

کروناویروس, کووید-۱۹, سی تی اسکن, همه گیری, آر تی پی سی آر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.