ارائه و اعتبارسنجی الگویی برای پرورش منتور کارآفرینی در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-10-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی اسلامبول چی

گروه کارآفرینی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

محمد عزیزی

گروه توسعه کارآفرینی، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، تهران، ایران

سید رسول حسینی

گروه مدیریت آموزشی، پردیس شهید چمران دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

چکیده

آموزش کارآفرینی می تواند به بهبود توانایی فرد برای نوآوری، ایجاد کسب و کار و ایجاد شغل کمک کند. بنابراین داشتن یک منتور برای رسیدن به موفقیت یک کارآفرین از ضروریات است. در همین راستا تحقیق حاضر با هدف ارائه و اعتبارسنجی الگویی برای پرورش منتور کارآفرینی در ایران انجام شد. جامعه آماری پژوهش منتورهای کارآفرینی در ایران بوده که با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۴ نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار سنجش پرسشنامه محقق ساخت بود که روایی آن با استفاده از نظرات تخصصی اساتید و مرشدان خبره کارآفرینی انجام شد. میزان پایایی آن نیز از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. پس از جمع آوری و دسته بندی داده ها، از روش آمار توصیفی و استنباطی در محیط نرم افزار SPSS۲۰ و همچنین برای استخراج مدل معادلات ساختاری از نرم افزار Smart PLS۳ استفاده گردید. نتایج به دست آمده از روابط مولفه های مدل منتور کارآفرینی نشان داد قوی-ترین رابطه مربوط به «پشتیبانی خانواده- ویژگی های شخصیتی» با ضریب مسیر ۸۳۲/۰ و ضعیف ترین آن مربوط به «فعالیت های ترویجی- دانش بازار» با ضریب مسیر ۱۳۰/۰ بود. یافته ها حاکی از آن است دو عامل دانش منتوری و شایستگی منتوری در سطح ۹۹ درصد اطمینان تاثیر مثبت و معنی داری بر پرورش منتورکارآفرینی داشته است. با توجه به نتایج به کارآفرینان کم تجربه پیشنهاد می شود ارتباط مستمر با منتورهای ارشد و بهره گیری از تجارب آن ها در زمینه راه اندازی و توسعه کسب وکار و ایجاد شبکه ای قوی، به توانمندی و دانش منتوری حرفه ای دست یابند تا بتوان از این طریق منتور پروری در جهت احیاء مرشدیت در کسب وکارها فراهم شود.

کلیدواژه ها

کارآفرینی, آموزش, ارتباطات, منتورینگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.