مدیریت زنجیره تامین با به کارگیری فناوری نوین اینترنتی از اشیاء مبتنی بر ابر اطلاعات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت زنجیره تامین، دوره: 15، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_SCMJ-15-42_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قیصری

دانشگاه پیام نور، نویسنده پاسخگو

امیرهوشنگ تاج فر

دانشگاه پیام نور

داود وحدت

دانشگاه پیام نور

ساره حسینی

سازمان گمرک ایران

چکیده

سنجش فراگیر توسط تکنولوژی­ های متنوع مبتنی بر شبکه، بسیاری از امور زندگی روزمره را ساده­ تر نموده است. پیش­ بینی­ می­ شود تا پایان دهه جاری میلادی، حسگرهای بی سیم، هر آنچه را که در دنیای فیزیکی به ما تعلق دارند، به­ هم مرتبط کرده و شبکه­ ای جدید را تشکیل دهند. تکثیر تجهیزات هوشمند دسازی در یک شبکه ارتباطی جامع و پویا، باعث ایجاد اینترنتی از اشیاء می­ گردد که در آن حسگرها و عملگرها به طور یکپارچه با محیط ترکیب شده و اطلاعات در سراسر سیستم به منظور ایجاد یک تصویر عملکردی مشترک به اشتراک گذاشته شوند. اینترنتی از اشیاء از مرحله ابتدایی خود قدم به مرحله بالاتر گذاشته و به عنوان انقلاب فناوری آتی، جهت تبدیل اینترنت استاتیک کنونی به محیطی پویا و کاملا یکپارچه عمل می­ نماید. رایانش ابری، حمایت قابل توجهی از اینترنتی از اشیاء به عمل آورده تا بتواند در مواجهه با اطلاعاتی که از حسگرهای مختلف و اشیاء هوشمند به دست می­ آید، برخورد منعطفی داشته باشد. با پیشرفت در زیرساخت­ های اینترنت، رایانش ابری در سطح بالاتری از خدمات نوع ابتدایی خود ارائه شده است که برخی ویژگی های آن عبارتند از: ارتقاء کیفیت خدمات رایانه­ ای، ارائه خدمات کاربردی، ارائه خدمات در قالب نرم­ افزار و ایجاد بسترهای مناسب برای به کارگیری کامل برنامه­ های کاربردی در اینترنت. در این مقاله سعی گردیده تا با بررسی مشکلات در زنجیره تامین و لجستیک سازمان­ ها، مدیریت آنها را از طریق فناوری اینترنتی از اشیاء مبتنی بر ابر اطلاعاتی پوشش­ دهی کرده و اثرات به کارگیری آن را تشریح می­ نماید.

کلیدواژه ها

اینترنتی از اشیاء, مدیریت زنجیره تامین, لجستیک, رایانش ابری, سنجش فراگیر, شبکه حسگر بی سیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.