بررسی امکان بهینه سازی سرریز کلید پیانویی به کمک الگوریتم خاکستری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC21_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 247
نویسندگان
دانش آموخته کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
استادیار گروه مدیریت منابع آب و زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
دکتری سازه های آبی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
سرریزهای کلید پیانویی به عنوان یکی از انواع سازه های هیدرولیکی، ظرفیت تحلیه دبی بالایی دارند. این سرریزها همچنین در کارهای سدسازی به عنوان سازه ای اقتصادی با کارایی بالا، برای افزایش ظرفیت دبی مشخص یا کاهش مقطع برای تخیه سیلاب به کار می روند. لکن با توجه به پارامترهای هندسی عرض، ارتفاع، عرض کلید، جلوآمدگی ورودی و خروجی، طول تاج و ضخامت فونداسیون، می توان با استفاده از مدل های بهینه سازی راهکارهای برای کاهش هزینه ساخت با لحاظ شرایط هیدرولیکی مشابه را مورد بررسی قرار داد. در این تتحقیق با استفاده از الگوریتم گرگ خاکستری و مقایسه با طراحی موجود، مقادیر z، پارامتر هزینه بخش های مختلف سرریز و قیدهای مدل بهینه سازی، براساس پژوهش های محققین پیشین به تابع هدفی برای به حداقل رساندن حجم بتن که می توان با ضرب در هزینه های واحد به هزینه کل تبدیل شود، دست یافت. بر این اساس نتایج نشان داد که با استفاده از این الگوریتم برای تابع هندسی سرریز و دبی عبوری یکسان، هزینه نسبی سرریز تا ۶۵، ۴۰ درصد قابل کاهش می باشد. همچنین با مقایسه هزینه نسبی سرریز کلید پیانویی در الگوریتم ژنتیک ۳۶ درصد، الگوریتم ازدحام ذرات ۴۱ درصد و الگوریتم گرگ خاکستری در تحقیق حاضر، ۶۵، ۴۰% کاهش یافته است.کلیدواژه ها
سرریز کلید پیانویی، ظرفیت تخلیه، مدل بهینه سازی، الگوریتم گرگ خاکستریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.