ارزیابی پیشرفت کارست در تکیه گاه راست محور سد میرزای شیرازی (کوار)

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI04_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی اصفهان

محمدحسین قبادی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

لطف الله ملک زاده

کارشناس ارشد شرکت مهندسی مشاور دزآب

چکیده

در مسائل مربوط به سد سازی، یکی از مهم ترین پارامترهایی که همواره طراحان به آن توجه خاص نموده اند، مسئله آب بندی مخزن و پی سد است. در این میان، پدیده کارست بویژه در سنگ های کربناتی، نقش به سزایی در عدم آب بندی این واحدهای سنگی ایفا کرده است. کارستی شدن در این سازندها، عموماً نتیجه انحلال پیشرونده سنگ های کربناتی در مسیر آب های CO2 دار است که گسترش آن، سبب پدید آوردن سیماهای مختلف کارست می شود. مناطق به شدت تکتونیکی، با توجه به وجود شبکه وسیعی از گسستگی ها و به دنبال آن افزایش تراوایی ثانویه، به طور ویژه ای مستعد کارستی شدن هستند. استفاده از داده های RQD مغزه های حفاری و همچنین اطلاعات مربوط به آزمایش لوژن و مقایسه آنها با یکدیگر و انطباق نتایج حاصله با نوع سنگ در هر قطعه از طول مغزه حفاری، ما را در دستیابی به نحوه گسترش کارست منطقه یاری می دهد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.