بررسی بین اختلالات یادگیری و اختلالات زبان در دانش آموزان مقطع ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR12_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم تلخابی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر تهران، تهران، ایران.

معصومه جوانمرد

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر تهران، تهران، ایران.

صبا یدالله پور سعادت آبادی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر تهران، تهران، ایران.

چکیده

این مقاله به بررسی بین اختلالات یادگیری و اختلالات زبان در دانش آموزان مقطع ابتدایی می پردازد. اختلالات یادگیری از جملهعدم توانایی در فهم و یادگیری موضوعات مختلف مانند ریاضی و علوم، و اختلالات زبان از جمله سخنرانی با ناهماهنگی زبانی وگفتار ناپایدار و ناشفاف می تواند برای دانش آموزان مشکل ساز باشد.. در نهایت، این مقاله به اعمال برنامه های آموزشی و راهکارهاییبرای بهبود عملکرد زبانی و تحصیلی دانش آموزان با اختلالات یادگیری و زبان پرداخته است.هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطهی بین اختلالات یادگیری و اختلالات زبان در دانش آموزان مقطع ابتدایی بود. بر اساس یافته های پژوهش میتوان نتیجه گرفتکه تاخیر در رشد زبان و عناصر آن، می تواند یادگیری کودک را تحت تاثیر قرار دهد زیرا این همبستگی نشان می دهد که عواملمشترکی بین محتوای یادگیری و زبان وجود دارد که هر دو جنبه از رشد را تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع، در کنار عوامل تاثیرگذاربر اختلال یادگیری همچون آسیب های مغزی و عصبی، تاخیر در پیش نیازهای یادگیری تحولی از جمله رشد زبان، عامل دخیلمهمی محسوب می شود و خانواده باید نسبت به تحول زبانی کودک هم در قسمت درک و هم در قسمت گفتار توجه و مراقبت ویژهای داشته باشد

کلیدواژه ها

اختلالات یادگیری ، اختلالات زبان ، دانش آموزان ابتدایی ، گفتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.