تحلیل حقوقی و اقتصادی کاداستر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF08_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک

مهدیه صانعی

استادیار حقوق اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

تحلیل اقتصادی حقوق به معنای بررسی مفاهیم و نهادهای حقوقی با ابزارهایی است که اقتصاددانان به کار می برند، تحلیل اقتصادی نگرشی بر ایجاد فرصت و افزایش بصیرت کارگزاران حقوقی ایجاد می کند و به عنوان یک وسیله درنظر گرفته می شود. یکی از ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش ابزار کارایی و هزینه- فایده خواهد بود. با توجه به اینکه زمین یک کالای مهم در تعامل میان مردم می باشد، لذا ثبت محدوده آن بسیار مهم می باشد. به نظر می رسد ا جرای کاداستر از لحاظ هزینه- فایده می تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر کاهش هزینه های دولت، و کاهش دعاوی دادگستری نقش داشته باشد. تثبیت مالکیت اراضی و مستحد ثات ایجاد اعتماد در نقل انتقالات مالک - مدیریت و استفاده بهینه از زمین و ک اهش مناقشات مربوط به زمین و بالطبع کاهش حجم دعاوی ملکی و کوچک سازی بدنه دولتی ثبت پس از اجزای کاداستر و اجرای وظایف سازمانی در قالب بخش خصوصی نظیر دفاتر اسناد رسمی موجود مدیریت و نظارت بر بازار زمین و نقل و انتقالات، استفاده از مدارک و اطلاعات کاداستر در ارائه نقشه بزرگ مقیاس و سایر اطلاعات مکانی در سند مالکیت، پاسخگویی الکترونیکی به مراجع قضایی و دادگاه ها، دفاتر اسناد رسمی، ضبط و ثبت خلاصه معاملات به صورت الکترونیکی به دفاتر اسناد رسمی نام برد. به نظر می رسد توابعی که می توانند از نتیجه کار کارداستر مالی استفاده کنند، کلیه مقولاتی هستند کهن به نوعی با ارزش و قیمت زمین سروکار دارند. با این اوصاف و با توجه به تفاسیر فوق باید گفت حقوق کاداستر نیازمند شناخت زیرساخت های اقتصادی و حقوقی آن به صورت توامان است. بدین نحو که مکمل ها در شکل گیری حقوق کاداستر و تاثیرپذیری و تاثیرگذاری آن را باید از طریق پژوهش های گام به گام شناخت.

کلیدواژه ها

کاداستر، تحلیل اقتصادی، حقوق ثبت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.