بررسی رابطه ی ادراک کارکنان از اثربخشی مدیریت استعداد بر توانمندسازی و عملکرد شغلی کارکنان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF08_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا نوری بوشهری

کارشناس مدیریت برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان، ایران

چکیده

مهم ترین رکن هر نظامی را نیروی انسانی تشکیل می دهد که می تواند کشور را به سوی اهداف توسعه هدایت کند. استفاده صحیح از نیروی انسانی به مثابه ارزشمندترین و بزرگ ترین ثروت هرجامعه به صورت مسئله ای حائز اهمیت همواره مورد توجه دولت ها بوده است و تحقق اهداف توسعه تا حد قابل توجهی به نحوه اداره و مدیریت این ثروت و منبع حیاتی بستگی یافته است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی ادراک کارکنان از اثربخشی مدیریت استعداد بر توانمندسازی و عملکرد شغلی کارکنان در واحد منابع انسانی بانکهای دولتی هرمزگان انجام شد. این پژوهش به لحاظ هدف کاربرد، همچنین به لحاظ روش توصیفی تحلیلی است. حجم جامعه آماری کلیه مدیران ارشد بانک های دولتی به تعداد ۱۰۰ نفر است و از فرمول نمونه کوکران، نسبت به تغییر حجم نمونه در سطح اطمینان ۹۵ % برابر ۹۷ نفر تعیین شدند. جهت گردآوری داده های مورد نیاز به منظور بررسی فرضیات تحقیق از پرسشنامه های مدیریت استعداد آرمسترانگ (۲۰۰۶)، بهره وری نیروی انسانی (مدل آجیو، ۱۹۸۰)، توانمند سازی کارکنان اسپریتزر و میشرا (۱۹۹۲) و پرسشنامه استاندارد عملکرد شغلی پاترسون (۱۹۲۲) استفاده شده است. برای آزمون فرضیات و تحلیل دادهها از نرم افزار spss استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد مدیریت منابع انسانی با نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بر بهره وری و اثر بخشی کارکنان تاثیر مثبت و مستقیم داشت. با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر، می توان گفت لازمه توانمندسازی، نظارت بر مدیریت منابع انسانی جهت افزایش اثربخشی و بهره وری کارکنان نسبت به قوانین، محیط کار و وظایف است.

کلیدواژه ها

مدیریت استعداد، بهره وری کارکنان، توانمند سازی کارکنان، عملکرد شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.