بررسی رابطه بین فناوری اطلاعات با چابکی در سازمان و نقش آن در سازمان های امروزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی تازه یافته در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر توانمندی و هوش رقابت
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL09_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین تقی پور سیاه کوچه

محقق و پژوهشگرسازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری رشت_کارشناس بازرسی

چکیده

امروزه بسیاری از سازمان ها و شرکت ها با رقابت فزاینده پایدار و نامطمئنی روبه رو هستند که به واسطه نوآوری های تکنولوژیکی، تغییر محیط های بازار و نیازهای درحال تغییر مشتریان؛ شدت یافته است. این وضعیت بحرانی موجب اصلاحات عمده ای در چشم انداز استراتژیک سازمان، اولویت های کسب وکاری و بازبینی مدل های سنتی و حتی مدل های نسبتا معاصر به منظور بهبود فعالیت رقابتی در اینگونه محیط ها شده است. به عبارتی میتوان گفت، رویکردها و راه حل های گذشته دیگر قابلیت و توانایی خود برای رویارویی با چالش های سازمانی و محیط بیرونی را از دست داده اند؛ یا بهتر است با رویکردها و دیدگاه های جدیدی جایگزین شوند. از این رو، یکی از راه های پاسخگویی به این عوامل تغییر و تحول سازمانی و بهبود فعالیت رقابتی، چابکی سازمان است. فناوری اطلاعات به عنوان یکی از اساسی ترین توانایی هایی که می تواند به طور موثر چابکی سازمانی را افزایش دهد، شناسایی شده است؛ که به توانایی شرکت در کشف همزمان منابع جدید فناوری اطلاعات و بهره برداری از منابع فعلی فناوری اطلاعات کمک میکند. زیرساخت های فناوری اطلاعات باید به سازمان ها اجازه دهد تا به شرایط جدید بازار پاسخ دهند و در عین حال یکپارچگی آینده را فراهم کنند. چابکی بر استفاده از فناوری اطلاعات در ارائه جهت ها و قابلیت های استراتژیک برای کمک به سازمان ها در رقابت با تغییرات متمرکز است. این دیدگاه ها نشان می دهد که موضوع چابکی ممکن است به عنوان یک جزء حیاتی زیرساخت فناوری اطلاعات در نظر گرفته شود، زیرا بسیاری از سازمان ها با محیط های تجاری غیرقابل پیش بینی مواجه هستند.

کلیدواژه ها

کلیدواژه: فناوری اطلاعات، زیرساخت فناوری اطلاعات، چابکی سازمان، فعالیت های رقابتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.