بررسی چالش های برنامه ریزی و مدیریتی محیط زیست در فرآیند توسعه پایدار جوامع روستایی استان کردستان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: NSCONF05_187
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته توسعه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد علوم تحقیقات
چکیده
یکی از خلاء های اساسی روستاهای استان کردستان، کمبود مطالعات و تحقیقات و ضعف شناخت در مورد آنهاست. بنابراین باتوجه به پیچیدگی مناطق روستایی نیاز عمیق به شناخت افزون تر آنها به منظور اتخاذ تصمیمات آگاهانه آشکار می شود. دراستان کردستان، روستاها هنوز بخش عمده ای از جمعیت را در خود جای داده اند و نقشی قابل توجه در تامین امنیت غذاییو تولید ایفا می کنند و آماده پذیرش وظایفی جدی تر در اقتصاد استان هستند و البته این مناطق فاقد اسناد مدیریتی درسطوح مختلف هستند و در نظام برنامه ریزی، تصمیم سازی و تصمیم گیری کلان جایگاهی قابل اعتنا ندارند و نسبت بهتوسعه آنها اعتقادی بنیادین وجود ندارد. در شرایطی که قرن بیشتم را پشت سر گذاشته ایم، هنوز توسعه روستایی با مسائل وچالش های فراوان روبه روست که در کنار مشکلات زیست- محیطی، توجه به نوعی توسعه بنام «توسعه پایدار کشاورزی و روستایی» را بر می انگیزد. از این رو، پژوهش حاضر با بهره گیری از روش فرا تحلیل به بررسی چالش های برنامه ریزی و مدیریتی در فرآیند توسعه پایدار جوامع روستایی استان کردستان می پردزاد. نتایج تحقیق نشان دهنده جوامع روستاییاستان کردستان می پردازد. نتایج تحقیق نشان دهنده وجود مشکلاتی عمده در جوامع روستایی استان کردستان است که ازآن جمله اند؛ برنامه ریزی و ضعیف مدیریت ، فقدان ساختاری مناسب برای مدیریت توسعه روستایی، عدم سازماندهی منابعانسانی بر اساس مدیریت مبتنی بر جامعه محلی، عدم توجه به دانش بومیف عدم توجه به مشارکت های مردمی و سرمایهاجتماعی، ضعف در گردشگری روستایی و عدم گسترش بخش های نوین اقتصادی . کشورایران ازنظرحجم فرسایش وتخریبزمین های حاصلخیزومنابع طبیعی بعدازاسترالیادر مقام دوم جهان جای دارد . میزان تخریب وفرسایش خاک درکشورمعادل ۳۳تن درهرهکتارمی باشد که یکی ازدلایل عمده آن مصرف بی رویه کودهاوآفت کش های شیمیایی در بخش کشاورزیمی باشد (Malak saeidi et al., ۲۰۱۰) . مصرف کود به جمعیت انسانی و افزایش آن بستگی دارد، در نتیجه افزایشمصرف کودها عمدتا از گسترش جمعیت انسانی حاصل شده است (Zhang et al., ۲۰۰۷) در شکل ۱ مصرف جهانی کودفسفر طی سالهای ۱۹۱۴ تا ۲۴۱۱ (در میلیون تن) گردآوری شده است. این منحنی نشان میدهدکه تقاضا مصرف کود درکشورهای پیشرفته به اوج رسیده و سپس از سال ۱۹۹۴ رو به کاهش گذاشته است اما در کشورهای در حال توسعه به طورپیوسته در حال افزایش است (White, ۲۰۱۱) . همچنین (Guler ۲۴۴۱ ) نیز روند مصرف کود در جهان را مقایسه کرد وگزارش نمود که بخشی از مقدار کل کود NPK در سال (۲۴۴۲ ۱۰۱/۱ میلیون تن)، به ترتیب ۱۰ ٪و ۳۵ ٪متعلق به کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته بودند .(Guler, ۲۰۰۶) توسعه سرمایه فیزیکی، انسانی وسرمایه گذاری درتحقیق وتوسعهبخش کشاورزی و ایجاد شرایط لازم برای توسعه مکانیزاسیون و یکپارچه سازی زمین های زراعی برای این استان با سطحتوسعه کشاورزی پایین، و پیرامون نیز ازجمله راهکارهای پیشنهادی جهت توسعه بخش کشاورزی این استان می باشد،تمدن اکولوژیکی نتیجه تفکر عمیق در تمدن صنعت زده وآثار آن است و بوم شهر ظرف و محملی برای تمدن فراصنعتی واکولوژی می باشد (رضوانی و نجارزاده، ۱۳۸۷).کلیدواژه ها
چالش های برنامه ریزی و مدیریتی محیط زیست ، توسعه پایدار جوامع روستاییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.