اصول و مبانی انبارداری و بسته بندی گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NSCONF05_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نخعی

عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

محمدعلی دارابی محبی

دانشجوی دکتری تخصصی کشاورزی، علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند

چکیده

صنعت کشت و تولید گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی منبع عظیم اقتصادی و با ارزش افزوده بسیار بالا در ایران و جهان ومهمترین رکن توسعه پایدار اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هر کشوری محسوب می شود. شناخت زمینه ها و برنامه های اشتغالدر آن میتواند موقعیت ارزشمندی به این صنعت در داخل و در بخش صادرات و حضور موفق ایران در بازارهای جهانی ببخشد . درهمین راستا، نهضت تولید و مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی ، محصولات کشاوری و فراگیر شدن طب سنتی، در کانونحمایت و برنامه ریزی مدیران اقتصادی - اجتماعی و حوزه سلامت کشور و نیز مورد گرایش جامعه قرار گرفته است.نگهداری مواد گیاهی خشک معمولا کار دشواری است که به انبارهای وسیع و کنترل دائمی دما و رطوبت نیاز دارد. این در شرایطیاست که مراقبت از این گیاهان در برابر آفات و بیماریها نیز دشواری هایی دارد؛ در حالی که اگر این گیاهان به دارو تبدیل شوند دیگر اینمشکلات بروز نخواهد کرد. حفظ و نگهداری صحیح مواد گیاهی، یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر خواص درمانی آنهاست. بسته هایفشرده مواد گیاهی مقدار کمی رطوبت از محیط جذب می کنند. داروها در هر مکانی که نگهداری میشوند چه در خانه یا انبار و چه درداروخانه باید در محیط تاریک، خشک، در دمای کمتر از ۱۸ درجه سانتی گراد و در ظرفهای دربسته نگهداری شوند تا از آلودگی، فساد،و تغییر در کیفیت آنها جلوگیری شود.

کلیدواژه ها

انباردای، بسته بندی، گیاهان دارویی، محصولات کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.