بررسی اثر کاربرد فلزات سنگین بر روی شاخص های جوانه زنی ارقام سیوند و موبیل گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NSCONF05_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد شریف روحانی

دانشجوی دکترا رشته اگروتکنولوژی دانشگاه فردوسی مشهد، کارشناس فضای سبز شهرداری مشهد

حامد فخر

کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد مشهد، کارشناس فضای سبز شهرداری مشهد،

محمدحسین تقدمی حریری

کارشناس مهندسی مکانیک سیالات دانشگاه فردوسی مشهد، کارشناس فضای سبز شهرداری مشهد،

مهدی مقدم

کارشناس ارشد مدیریت علف های هرز دانشگاه آزاد، رئیس اداره فضای سبز شهرداری مشهد

چکیده

فلزات سنگین به فلزاتی گفته می شود که چگالی آنها بیشتر از ۵ گرم در سانتی متر مربع می باشد. مس، روی، سرب، منگنز، کبالت،کروم و کادمیوم از مهمترین این فلزات هستند. غلظت بیش از حد مطلوب، فلزات سنگین مانند کادیوم، سرب، جیوه، مس، روی، نیکلرشد و نمو و عملکرد گیاه را تحت تاثیر قرار می دهد. جوانه زنی و رشد و نمو دانه رستها مراحل مهمی از زندگی گیاه کامل و همچنینحساسترین مراحل زندگی گیاه نسبت به تنش های محیطی هستند. این آزمایش در سال ۱۴۰۱ در آزمایشگاه دانشگاه فردوسی مشهدبصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با ۳ تکرار اجرا شد. در این آزمایش فاکتور اول شامل فلزات سنگین نیترات سرب، نیتراتکادمیوم و سولفات مس، فاکتور دوم غلظت فلزات در ۶ سطح شامل (۰ ، ۲۰۰ ، ۴۰۰ ، ۶۰۰ ، ۸۰۰ و ۱۰۰۰ پی پی ام) و فاکتور سوم ارقامگوجه فرنگی شامل سیوند و موبیل بود. نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش غلظت فلزات سنگین تا سطح ۱۰۰۰ پی پی ام شاخصهای جوانه زنی مورد مطالعه را به شدت کاهش داد ولی این کاهش در رقم موبیل کمتر از رقم سیوند بود. بین فلزات سنگین نیز تیمارنیترات کادمیوم تاثیر منفی بیشتری بر شاخص های جوانه زنی داشت.

کلیدواژه ها

تنش فلزات سنگین، درصد جوانه زنی و نشت سدیم و پتاسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.