مروری بر روشهای تولید نانوامولسیون ها و کاربرد آنها در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NSCONF05_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا شعبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

اشرف گوهری اردبیلی

استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

نانوامولسیون ها سیستم های پراکنده ی کلوئیدی هستند که از نظر ترمودینامیکی نا پایدارند و از دو مایع غیرقابل امتزاج ترکیب شده با عواملامولسیون کننده (سورفکتانت ها و سورفکتانت های همراه) برای تشکیل یک فاز تشکیل شدهاند. نانوامولسیون ها به طور گسترده در داروسازی وصنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفته اند. نانو امولسیون ها به دلیل توانایی شان در حل کردن ترکیبات غیر قطبی و ایجاد پیوندهای کووالانسیدارای ترکیبات غیرقطبی بیشتری بوده و به دلیل افزایش نسبت سطح به حجم قطرات، در مقایسه با سایر امولسیون ها، پتانسیل بیشتری برایریزپوشانی ترکیبات موثره مولد عطر و طعم دارند، از این جهت در مواد غذایی مایع که امکان دوفاز شدن ماده ی افزودنی مایع به ماده غذاییاصلی وجود دارد، تبدیل کردن به نانو امولسیون بسیار کاربردی می باشد. عمده ترین روشهای تولید نانوامولسیون ها به دو روش کم و پر انرژیتقسیم می شوند و سپس هر کدام از این روشها زیر شاخه های خود رادارند مثل : فراصوت، میکروسیال سازی، امولسیون سازی خود به خودیودیگر روش های تولید امولسیون را بررسی خواهیم کرد. همینطور در مورد کاربرد نانوامولسیون ها در مواد غذایی ودلیل به کاربردنشان را درصنایع غذایی بررسی خواهیم کرد. در این مقاله مروری قصد داریم که روشهای تولید نانوامولسیون ها اعم از روش های تولید پر انرژی و کمانرژی و همچنین و کاربرد نانو امولسیون ها و فوایدشان را بر ماندگاری و کیفیت مواد غذایی بررسی کنیم.

کلیدواژه ها

نانوامولسیون، کاربرد ها، کلوئیدی، روش پرانرژی، روش کم انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.