بررسی الگوی پراکندگی جایگاه های کارواش در سطح شهر تبریز
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: NSCONF05_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 130
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز
عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز
چکیده
در این پژوهش به صورت توصیفی- پیمایشی- طولی به بررسی الگوی پراکندگی جایگاه های کارواش در سطح شهر تبریز پرداخته شد. جامعه آماری در این پژوهش شامل تمامی کارواش های سطح شهرتبریز بوده است. در این پژوهش ابتدا موقعیت تمامی کاروش ها درسطح شهر تبریز تعیین گردید و سپس با استفاده از بازدیدهای میدانی از محل کارواش ها، با استفاده از دستگاه GPS و فرم ثبتاطلاعات و مشخصات هر کارواش، داده های مربوط به موقعیت کاروش جمع آوری شد، این اطلاعات وارد سیستم اطلاعات جغرافیای شدهو نقشه ی مربوط به پراکندگی کاروش ها در سطح شهر تبریز، تهیه گردید. نتایج ارائه شده در این پژوهش بیانگیر این موضوع می باشدکه با توجه به اینکه ضریب موران کارواش های سطح شهر تبریز برابر با ۳۱ / ۰ بوده است، نوع توزیع کارواش ها در سطح شهر تبریز ازحالت تصادفی بودن خارج گشته و به سمت عادلانه بودن پیشرفته است، در نتیجه می توان به خوشه ای (کپه ای) بودن توزیع کارواشهای سطح شهر تبریز بر اساس ضریب موران بدست آمده اشاره نمود. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که با توجه به الگوی پراکنشکارواش ها در سطح شهر تبریز جهت گردهمایی کارواش ها در سطح شهر تبریز می توان از روش تجمعی هسته ای با در نظر گرفتنپارامترهای مربوطه به نرخ تراکم رفت و آمد سواری ها، استفاده نمود، که این روش خود سبب می گردد که بتوان در انرژی های برق ومصرف آب صرفه جویی نمود. در نهایت برای تصفیه فاضلاب ها و پساب کارواش های شهر تبریز استفاده از روش تصفیه شیمیایی بهعنوان بهترین روش تصفیه فاضلاب ها توصیه شده است.کلیدواژه ها
کارواش، الگوی پراکنش، الگوی پراکنش مکانی، GIS، پساب کارواشمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.