بررسی تاریخچه داستان نویسی زنان در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF04_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادریس بیداری

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان وادبیات فارسی، دانشگاه فرهنگیان کردستان

کمال مرادی

کارشناسی ارشد آموزش زبان وادبیات فارسی، دانشگاه پیام نور کردستان

میلاد کریمیان

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان وادبیات فارسی، دانشگاه فرهنگیان کردستان

چکیده

جنبش مشروطیت ، نقش مهمی در بیدار سازی و هشیاری زنان در ایران داشت .طرح شعارهای برابری خواهانه ی حقوق زن و مرد توسط مشروطه طلبان، موجب بازنگری نقش زنان در عرصه های اجتماعی گردید. بازتاب این امر در دنیای ادبیات، حضور گسترده تر زنان در این عرصه بود. نخستین داستان های زنان، سرشار از موعظه و اندرز است ؛زنان داستان نویس ایرانی از دهه ی چهل به بعد جرات و جسارت بیشتری برای پرداختن به موضوعات زنانه در آثارشان یافتند و اعتراض علیه هژمونی (برتری) مردانه نیز به یکی از مضامین اصلی این آثار تبدیل شد. این مقاله به بررسی تاریخچه داستان نویسی زنان در ایران از دوره مشروطیت به بعد می پردازد. همچنین به تقسیم بندی تاریخ داستان نویسی با استناد بر تقسیم بندی فیاض و رهبری می پردازیم . روش پژوهش مقاله مروری و کتابخانه ای است .به طور کلی دهه هشتاد را باید دهه ای برای محکم کردن جای پای زنان در بستر ادبیات داستانی دانست ، اما این جریان رو به رشد در دهه هشتاد به شکل مستقلی از ادبیات داستانی فارسی تبدیل شد که با آنچه که مردان می نوشتند، تفاوت های آشکاری داشت . بنابراین باید دهه هشتاد را آغاز جریان زنانه نویسی دانست .

کلیدواژه ها

ادبیات زنان، تاریخچه نویسندگی زنان ،جنبش مشروطیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.