آینده پژوهی مطالعات زنان در ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی
- کد COI اختصاصی: FJLSLP01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 614
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل،ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل،ایران
چکیده
مسائل حوزه زنان در ابعاد اجتماعی، حقوقی، اقتصادی، علمی، سیاسی و... دارای فراوانی و پراکندگی زیادی است. بنابراین ساماندهی مطالعات زنان در جهت شناسایی چالش های پیش رو و همچنین تولید ساز و کار علمی-پژوهشی و راهبردی که پاسخگوی مطالبات و سیر مطالعاتی حوزه زنان باشد از دغدغه های این پژوهش است. در پژوهش حاضر ضمن تبیین چیستی مطالعات زنان و آشنایی با گستره دانش مطالعات زنان، با استفاده از دانش آینده پژوهی در پی ارائه چارچوب آینده پژوهانه مطالعات زنان در ایران می باشد. در این پژوهش با استفاده از تحلیل روند های موجود پس از انقلاب اسلامی و مروری برخی مسائل زنان در جامعه و خانواده از روش سناریو نگاری جهت تبیین روندها استفاده شده است و در نهایت با ارائه چارچوب آینده پژوهانه زنان در ایران بر اساس چارچوب های آینده پژوهی موجود، پژوهش حاضر به پایان رسید. بررسی روندها و وضعیت موجود نشان می دهد جهت حل بنیادین مسائل زنان نیازمند تدوین نظامند برنامه آینده پژوهی مطالعات زنان و تولید سناریوی کلان خارج از سیستم شناور سیاسی می باشد. روندها نشان می دهد در تمامی دوران پس از انقلاب اسلامی موضوع زنان در تدوین برنامه ها و سیاستگذاری مورد توجه بوده است اما آنچه که زن را از دستیابی به جایگاه مطلوب دور نگه داشته است گوناگونی جریان های فکری است که در نحوه پیاده سازی برنامه ها تاثیرگذار است. بنابراین وجود چارچوب آینده پژوهانه جهت دستیابی به آینده ای که بتواند جریان های فکری را پوشش و تجمیع نماید نیازمند چارچوب آینده پژوهانه می باشد که برای نخستین بار در این پژوهش ضمن شکل گیری مبانی آینده پژوهی مطالعات زنان در ایران ارائه شده است.کلیدواژه ها
مطالعات زنان، آینده پژوهی، زنان، آینده نگاری، مسائل زنانمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.