اصول و زمینه های کاربرد روش شبیه سازی در مطالعات آینده پژوهی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: FJLSLP01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جان مرادی جو

استادیار علوم سیاسی دانشگاه افسری امام حسین(ع) تهران

چکیده

مقاله حاضر ضمن اشاره به جایگاه شبیه سازی در میان سایر روشهای آینده پژوهی، مبانی و انواع شبیه سازی، مکانیسم پیاده سازی روش شبیه سازی و تشریح گامها و مراحل اجرای آن، درصدد جلب توجه بیش ازپیش پژوهشگران رشته آینده پژوهی و ترویج کاربرد این روش است و آنچه در نهایت مورد تاکید قرار میگیرد این نکته است که در مطالعات آینده و هنگام بهره گیری از روشهای مختلف آینده پژوهی که هر یک نقاط ضعف و قوت مربوط به خود را دارند، آشنایی با نقاط قوت روش شبیه سازی و تلفیق آن با سایر روشهایی که ممکن است در برخی ابعاد فاقد نقاط قوت این روش باشند، راهگشا خواهد بود. این مقاله با هدف تبیین اصول و زمینه های کاربرد روش شبیه سازی در مطالعات آینده پژوهی به رشته تحریر درآمده است. به لحاظ روششناسی از نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی میباشد که برای جمعآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که مهمترین اصول روش شبیه سازی عبارتاند از فرافکنی روند، نظام تمایلی، تامیت، رسانایی، تعیین مجموعه فرعی و وزن هستند و در زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و صوری کردن مسائل اجتماعی در مطالعات آیندهپژوهی کاربرد دارد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، آینده، آینده پژوهی، مطالعات آینده، پیشبینی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.