بررسی خاصیت آنتیباکتریال عصاره گیاهی پنیرک صحرایی بر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی تحقیقات در علوم و فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: ICNNA03_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبرپور

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران.

مصطفی رحیم نژادنجارکلائی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران.

منا صادقی اقباش

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران.

فریده فیضی

دانشگاه علوم پزشکی بابل، مازندران، ایران.

چکیده

امروزه با افزایش مقاومتهای ناشی از استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکهای سنتتیک شیمیایی، یافتن داروهای جایگزین که هم دارای خواص آنتی باکتریال بوده و هم کمترین عوارض جانبی را برای انسان به همراه داشته باشند، ضروری به نظر میرسد. در مطالعات زیادی گیاهان دارویی دارای خواص ضد میکروبی مورد توجه قرار گرفتهاند. گیاه پنیرک صحرایی با نام علمی(Malva sylvestis. )در طب سنتی و صنعت داروهای گیاهی از جایگاه مهمی برخوردار است. دراین مطالعه، بررسی خاصیت آنتیباکتریال عصارهگیاهی پنیرک صحرایی روی میکروارگانیسمهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی انجام شد. سپس فعالیت آنتیباکتریالی عصاره با غلظتهای ۱۰۰ و ۲۰۰ و ۵۰۰ میلیگرم بر میلیلیتر به روش انتشار دیسک در آگار و شمارش باکتری بر روی سویه استاندارد باکتریهای مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، عصاره گیاه پنیرک صحرایی از رشد باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی جلوگیری کرد، به طوری که اثر ضد باکتریایی آن با افزایش غلظت عصاره نیز افزایش یافت. بیشترین حساسیت ضدمیکروبی عصاره پنیرک صحرایی در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ۸۰/۹۵% و در برابر باکتری اشرشیاکلی ۱۵/۸۹% بدست آمد. بررسی اثر ضدباکتریایی نشان دادند که عصاره گیاهی پنیرک صحرایی بر روی باکتریهای اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس اثر کشندگی دارند. بنابراین این عصاره گیاهی میتواند گزینه مناسبی برای مطالعات آینده در شرایط برونتنی جهت تهیه داروهای آنتی باکتریایی باشد.

کلیدواژه ها

خاصیت آنتی باکتریال، روش انتشار دیسک درآگار، عصاره گیاه پنیرک صحرایی، ضد میکروبی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.