بررسی سیستم حسابداری مالیاتی در شرکت های بازرگانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: IBSN02_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان رحیمی

استاد مدعو گروه حسابداری، واحد تهران جنوب،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ایران.

سروش خصالی

دانشجوی کارشناسی حسابداری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

چکیده

هدف از این مقاله بررسی سیستم حسابداری مالیاتی در شرکت های بازرگانی است . در این مقاله به وظایف یک حسابدار مالیاتی و گزارشاتی که باید ارائه دهد اشاره می شود . در این مقاله شرکت خاصی مد نظر نیست و انواع شرکت های بازرگانی اعم از وارداتی ، صادراتی و شرکت هایی که در زمینه خرید و فروش داخلی فعالیت دارند بررسی میشوند . حسابداری مالیاتی علاوه بر ثبت های جاری اعم از خرید و فروش و هزینه ، شامل موارد دیگری نیز میباشد . در بحث خرید و فروش ، علاوه بر ثبت ها و پیگیری های لازمه ، باید اطلاعات خرید و فروش را در ۲ سامانه ارزش افزوده و معاملات فصلی (۱۶۹ مکرر) بارگذاری کرد که بر اساس این اطلاعات بارگذاری شده ، بدهکاری/بستانکاری شرکت مشخص میشود.علاوه بر این دو سامانه ، باید اطلاعات حقوقی کارمندان نیز ثبت و بارگذاری گردد.در بحث بیمه ، اطلاعات کاری کارمندان اعم از حقوق پایه و روز های کارکرد باید در سامانه تامین اجتماعی بارگزاری و حق بیمه ها پرداخت شود.در بحث مالیات حقوق نیز باید اطلاعات کارمندان را بارگذاری کرد که بر طبق سقف مالیاتی که سالانه توسط دولت تعیین میشود ، اگر حقوق کارمندان از مبلغ تعیین شده بیشتر باشد ، مکلف به پرداخت مالیات حقوق میباشند.در صورتی که شرکت ، در حوزه واردات و صادرات نیز فعالیت داشته باشد ، حسابدار مالیاتی باید با کوتاژ(برگ سبز) ، کارت بازرگانی و انواع ثبت ها و موارد لازم برای بازگذاری در سامانه و نوع بارگذاریشان آشنا باشد.موارد ذکر شده ، از جمله وظایف مهم یک حسابدار مالیاتی است که لازم است تمامی موارد فوق را ، در زمان معین انجام دهد ، در صورت تاخیر در بارگذاری اطلاعات فوق ، برای شرکت جریمه دیرکرد لحاظ میشود و نرخ جریمه هر یک از این موارد با دیگری متفاوت است .

کلیدواژه ها

حسابداری مالیاتی ، واردات ، صادرات ، معاملات فصلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.