مروری بر روابط معادلسازی رکورد زلزله های میدان نزدیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF10_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صابردل ساده

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران

سعید پورکریمی کوکنه

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران

چکیده

رکوردهای زلزله میدان نزدیک تفاوت های بسیاری با زلزله های ثبت شده در فاصله دور از گسل دارند که از آن جمله می توان به اثر Fling step و اثر Forward directivity اشاره نمود. با وجود تفاوت در عملکرد دینامیکی زلزله های میدان نزدیک، میتوان رکورد ثبت شده از آنها را با پالسهای ساده سازی شده معادلسازی نمود. الزامی در تطبیق کامل پالسهای ساده سازی شده با رکورد واقعی شتاب زمین وجود ندارد همچنین نمیتوان انتظار داشت که دقیقا رکورد معادل سازی شده زلزله میدان نزدیک، تمامی خصوصیات رکورد واقعی را دارا باشد. به منظور معادل سازی رکوردها میتوان از توابع سینوسی جهت ساده سازی تاریخچه زمانی سرعت استفاده نمود، یکی از مزایای استفاده از توابع سینوسی آن است که میتوان پالس سرعت را با پارامترهای کمی معادل سازی نمود. در این مقاله روابط متفاوتی که جهت معادل سازی رکورد زلزله های میدان نزدیک در طول مطالعات و پژوهش های گذشته از آنها استفاده شده است به طور خلاصه شرح داده شده است.

کلیدواژه ها

معادلسازی رکورد، زلزله میدان نزدیک، اثر Forward directivity، اثر Fling step

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.