تاثیر معماری مشارکتی بر کیفیت طراحی مطلوب محیط های مسکونی براساس نیاز کاربران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF10_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زری عباسی روشن

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده معماری و شهر سازی ،دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)،قزوین،ایران،

مریم چرخچیان

استادیارگروه معماری ،دانشکده فنی مهندسی ،دانشگاه پیام نور ،تهران،ایران

چکیده

معماری مشارکتی به عنوان یک رویکرد شناخته شده در طراحی محیط های مسکونی، میتواند تاثیر قابل توجهی بر کیفیت طراحی مطلوب داشته باشد. ساکنین به عنوان شرکت کنندگان فعال در فرایند طراحی شناخته شده و در تعیین نیازها و خواسته های خود در ارتباط با طراحی محیط مسکونی مشارکت دارند. این مشارکت در نهایت به ارائه راه حل های بهتر و کیفیت بالاتر طراحی میانجامد.با توجه به اینکه معماری مشارکتی باعث میشود که ساکنین از ابتدای فرایند طراحی درگیر شوند، آنها میتوانند به خوبی نیازها و خواسته های خود را به طراحان منتقل کرده و از طریق بحث و تبادل نظر، به ارائه راه حلهای بهتری برای مشکلات مربوط به طراحی مسکونی بپردازند. این رویکرد باعث میشود که طراحان بتوانند ایده های مختلف را برای طراحی مسکونی در نظر بگیرند و با توجه به نیازها و خواسته های ساکنین، طرحی مناسب و مطلوب ارائه دهند.این پژوهش دارای ماهیت توصیفی و تحلیلی است ،که با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و منابع معتبر ، که از طریق مصاحبه های تشخیصی و محتوایی در این حوزه صورت گرفته ، تا بتوان با بررسی نمونه های کارآمد وموفق و تحلیل فرآیند که درآن صورت گرفته در طراحی حوزه مسکن ازآن بهره جست . در این راستا ابتدا مبانی نظری پیرامون معماری مشارکتی ، رویکردهای کلی معماری مشارکتی مطالعه شد و سپس با بررسی نمونه موردی های موفق در این حوزه ، به ارائه راهکارها و پیشنهاداتی که در طراحی حوزه مسکن برای ارتقا کیفیت فضای مسکونی به نمایش گذاشته شد.

کلیدواژه ها

معماری مشارکتی ،کیفیت فضای مسکونی،طبقه اجتماعی ،نیاز کاربران ،کیفیت طراحی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.