چالشهای پیش روی تفسیر و کاربرد اصل "مسئولیت مشترک اما متفاوت" در نظام حقوقی بین المللی تغییر اقلیم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF11_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 307
نویسندگان
گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، واحد نورآباد ممسنی، دانشگاه آزاد اسلامی، نورآباد ممسنی، ایران.
چکیده
هر اصل مسئولیت مشترک اما متفاوت ریشه در مفهوم »میراث مشترک بشریت« دارد و می توان گفت که یکی از مظاهر خاص اصل در حقوق بین الملل است. این اصل تفاوت های تاریخی در سهم کشور های توسعه یافته و در حال توسعه در مشکلات زیست محیطی جهانی و توانایی های فنی و اقتصادی هرکدام برای حل مشکلات را مورد توجه قرار می دهد. گروه های مذاکره کننده بر این باورند که اکثر اقتصادهای در حال توسعه نظیر هند و چین باید مسئولیت سهم خود در انتشار گازهای گلخانه ای را برعهده بگیرند، زیرا منابع تحت اختیار آنها تاثیر مخرب بر محیط زیست دارد اما کشورهای در حال توسعه مخالف این نظر هستند. بسیاری از این چالشها در مواجهه با کاربرد اصل مسئولیت های مشترک و متمایز در رژیم بین المللی آب و هوا مطرح میشوند. این مقاله بر معنا و هدف اصل مسئولیت های مشترک و متمایز تاکید کرده، منشا و کاربرد متعاقب آن به شکل ابزارهای قانونی مختلف پس از پذیرش پیمان نامه سازمان ملل در تغییر اقلیم مورد بحث و بررسی قرار میدهد. تمرکز این مقاله بر چالشهای پیش روی تفسیر و کاربرد اصل مسئولیت های مشترک و متمایز با وضعیت اقتصادی به سرعت در حال رشد کشورهای در حال توسعه است. هدف این مقاله تایید بر نیاز به کاهش تمایز دائمی میان کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته برای دستیابی به نتایج بهتر به منظور مقابله با تاثیرات زیست محیطی زیان بار میباشد.کلیدواژه ها
پیمان نامه سازمان ملل در تغییر اقلیم، مسئولیت مشترک اما متفاوت، مسئولیتها، پروتکل کیوتو.مقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.