طراحی مدل چابکی سازمانی برای بهبود رقابت پذیری شرکت های کوچک و متوسط در دوران پسا تحریم . مطالعه موردی : شرکت های چاپ و بسته بندی استان قزوین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توانمندی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MIAE01_0378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی صمدی مقدم

استاد مدیریت تکنولوژی سازمان مدیریت صنعتی قزوین

علی گروسی

دانشجوی DBA سازمان مدیریت صنعتی قزوین

چکیده

پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل چابکی سازمانی برای بهبود رقابت پذیری شرکت های کوچک و متوسط در دوران پسا تحریم ، انجام گردیده است . این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی - تحلیلی است . جامعه پژوهشی این پژوهش شامل بنگاه های کوچک و متوسط تولیدی و خدماتی می باشد. اما نمونه گروه پژوهشی انتخاب شده شامل ”شرکت های چاپ و بسته بندی استان قزوین ” می باشد. جامعه آماری ، شرکت های چاپ و بسته بندی استان قزوین برابر ۱۲۵ شرکت است . که با فرمول کوکران معادل ۷۸ نمونه و با نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. این پژوهش از نظر زمانی از نوع مقطعی و در شرایط پسا تحریم می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته ، بر اساس ادبیات و پیشینه پژوهش و دیدگاه خبرگان و متخصصین حوزه چاپ و بسته بندی بوده است . برای سنجش نظرات و دیدگاه های پاسخ دهندگان از طیف ۵ گزینه ای مقیاس لیکرت استفاده شده است .روایی تحقیق توسط روایی همگرا و سنجش پایایی پرسشنامه ، از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب انجام شده است . تحلیل داده ها بر اساس مدل سازی ساختاری در محیط نرم افزار Smart PLS۳ انجام پذیرفت . یافته های رساله نشان می دهد که رابطه معنا داری بین متغیرهای محیطی ( محرک های چابکی سازمانی ) و کارکرد شرکت های کوچک و متوسط وجود دارد و همچنین ساختار چابکی سازمانی تاثیر معنا داری بر رقابت پذیری شرکت های کوچک و متوسط می گذارد.

کلیدواژه ها

چابکی سازمانی ، رقابت پذیری ، شرکت های کوچک و متوسط ، پسا تحریم ، متغیرهای محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.