اثربخشی آموزش سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت بر بهزیستی ذهنی بیماران ماستکتومی شده مبتلا به افسردگی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE16_380
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 199
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
هیئت علمی گروه روانشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت بر بهزیستی ذهنی بیماران ماستکتومی شده مبتلا به افسردگی انجام شد. این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش بیماران ماستکتومی شده مبتلا به افسردگی مراجعه کننده به مراکز و کلینیک های مشاوره و خدمات روانشناختی شهر اهواز در شش ماه اول سال ۱۴۰۰ بودند. تعداد ۳۰ بیمار با توجه به ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی با کمک قرعه کشی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای (هفته ای دو جلسه) آموزش سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت آموزش دیدند و گروه کنترل در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. داده ها با فرم اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس بهزیستی ذهنی (تینانت و همکاران، (۲۰۰۷ و سیاه ه افسردگی (بروگز و همکاران، (۲۰۰۴ جمع آوری و با روش های خی دو، تحلیل کوواریانس چندمتغیری و تک متغیری در نرم افزار SPSS-۱۷ تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که گروه آزمایش و کنترل از نظر تحصیلات، سن و مدت زمان گذشته از ماستکتومی تفاوت معناداری نداشتند .(P> ۰/۰۵) همچنین، روش مداخله در مقایسه با گروه کنترل باعث افزایش بهزیستی ذهنی در بیماران ماستکتومی شده مبتلا به افسردگی شدند .(P< ۰/۰۰۱) در نتیجه، درمانگران و متخصصان سلامت می توانند از روش آموزش ذهن سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت در کنار سایر روش های موثر برای بهبود ویژگی های مرتبط با سلامت به ویژه افزایش بهزیستی ذهنی به خود استفاده نمایند.کلیدواژه ها
آموزش سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت، بهزیستی ذهنی، ماستکتومی، افسردگیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.