الگوی تحلیل مسیر عملکرد جنسی بر مبنای خود تصویرگری بدنی در زنان مبتلا به واژینیسموس؛ نقش میانجی اضطراب صفت
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE16_183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 229
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی بهار، مشهد
کارشناس ارشد روانشناسی
چکیده
یکی از مهمترین بنیادهای اجتماعی، خانواده است. داشتن روابط خوب بین زن و شوهر سبب تحکیم این بنیاد خواهد شد. از جمله مهمترین این روابط داشتن عملکرد جنسی مطلوب میان زوجین میباشد . هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط خودتصویرگری بدنی و عملکرد جنسی زنان مبتلا به واژینیسموس با میانجیگری اضطراب صفت میباشد. جامعه آماری ۲۸۰ نفری این پژوهش از میان زنان مبتلا به واژینیسموس در شهر مشهد به صورت در دسترس انتخاب شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی میباشد و از پرسشنامه های شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI)، خودتصویرگری بدنی مارش و سنجش اضطراب اسپیلبرگر (STAI) جهت جمع آوری داده ها و نرمافزار SPSS نسخه ۲۶ و نرم افزار AMOS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. داده های آماری بیانگر برازش مطلوب بین متغیرهای پژوهش بوده، همچین نشان دهنده مطلوب بودن مدل مفهومی پژوهش میباشد. بر اساس یافته ها و نتایج کسب شده، رابطه بین خود تصویرگری بدنی و اضطراب صفت برابر ۰/۷۴ و معنادار (p< ۰/۰۵ )؛ رابطه بین خود تصویرگری بدنی و عملکرد جنسی -۰/۷۴ و معنادار (p< ۰/۰۵) و رابطه بین اضطراب صفت و عملکرد جنسی -۰/۷۴ و معنادار ( (p< ۰/۰۵ میباشد. نتایج آماری حاصل نشان دهنده این است که خودتصویرگری بدنی رابطه مثبت با نحوه و کیفیت عملکرد جنسی در زنان مبتلا به اختلال واژینیسموس دارد. همچنین در این ارتباط اضطراب صفت به عنوان عامل میانجی نقش واسطه ای دارد. پس میتوان چنین عنوان نمود میان خودتصویرگری بدنی با عملکرد جنسی در زنان مبتلا به واژینیسموس با میانجیگری اضطراب صفت رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
عملکرد جنسی، خودتصویرگری بدنی، اضطراب صفت، اختلال واژینیسموسمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.