بررسی ماندگاری باکتری های پروبیوتیک ماست در استان خوزستان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه
- کد COI اختصاصی: PROBIOTIC01_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 892
نویسندگان
دانشجوی دکترای صنایع غذایی
دانشجوی کارشناس ارشد صنایع غذایی
دانشجوی ارشد صنایع غذایی
چکیده
با توجه به اثبات خواص غذاهای پروبیوتیک برای سلامتی، در یک یا دو دهه اخیر مصرف اینگونه محصولات فزونی چشمگیری یافته است. پروبیوتیک ها را می توان باکتری های زنده غذایی دانست که اثرات مفیدی در میزبان خود بوسیله ی اصلاح تعادل باکتریایی در روده بوجود می آورند. در این تحقیق از 10 بچ تولیدی ماست با استفاده از دو استارتر شامل استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و دو گونه باکتری پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریا (B.animalis BB-12) تعداد کلنی های پروبیوتیک در روز اول، هفته اول و تا پایان هفته چهارم مورد ارزیابی قرار گرفت. موضوع ماندگاری این گونه باکتریها تا پایان مدت مصرف که طبق تعاریف نباید از (7)10- (6)10 کلنی در پایان مدت انقضاء کمتر باشد، ما را بر آن داشت تا این تحقیق انجام گیرد. شمارش تعداد باکتریها در این تحقیق طبق روش Bile+MRS انجام گرفت. داده ها براساس طرح آماری کاملاً تصادفی با 5 تیمار و بر اساس ANOVA مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج آنالیز داده ها نشان داد که روند کاهشی با گذشت زمان در تعداد باکتری های پروبیوتیک وجود داشته و در پایان مدت انقضاء محصول (هفته چهارم) اُفت اینگونه باکتریها به اثبات رسیده و این کاهش از نظر آماری معنی دار می باشد. (P< 0.05).کلیدواژه ها
پروبیوتیک، ماندگاری، استارتر، لاکتوپاسیلوس، بفیدوباکتریامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.