تاثیر باکتری Bacillus subtilis جداسازی شده از ماهیان دریایی به عنوان پروبیوتیک بر شاخص های رشد و بازماندگی لارو ماهی شانک زرد باله Acanthopagrus latus

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه
  • کد COI اختصاصی: PROBIOTIC01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1043
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ضیائی نژاد

مجتمع آموزش عالی بهبهان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، بهبهان، ا

غلامرضا رفیعی

دانشگاه تهران ، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، کرج، ایران

چکیده

پروبیوتیکها به عنوان مکملهای میکروبی غذایی که از طریق تعادل میکروبی دستگاه گوارش میزبان اثرات سودمندی دارند تعریف می شوند. استفاده از پروبیوتیکها در پرورش آبزیان به علت افزایش تقاضا برای فعالیتهای آبزی پروری همگام با محیط زیست در حال گسترش است. مطالعه حاضر اثرات باکتری Bacillus subtilis که از ماهیان دریایی جداسازی شده بود را بر شاخص های رشد و بازماندگی لارو ماهی شانک زرد باله، Acanthopagrus latus، از 15 تا 60 روزگی در سه تیمار مورد بررسی قرار داد. تیمارهای w3 و w6 که لاروها بطور مستقیم از طریق آب به ترتیب در معرضcells/ml (3)10 و (6)10 باکتری قرار گرفتند و تیمار شاهد که هیچگونه پروبیوتیکی دریافت ننمود. نتایج نشان داد که در هر دو تیمار پروبیوتیکی شاخص های رشد و بازماندگی در لاروهایی که در معرض این باکتری پروبیوتیکی بودند بطور معنی داری بهبود یافت (p< 0/05). بطوریکه این لاروها که پروبیوتیک دریافت نموده بودند، افزایش معنی داری (p< 0/05) از نظر بازماندگی (20-10 درصد بیشتر)، وزن تر (0/4-0/3 گرم بیشتر) و طول ک ل (7-6 میلیمتر بیشتر) در مقایسه با تیمار شاهد از خود نشان دادند. به نظر می رسد برای بهبود شرایط رشد و بازماندگی در ماهیان دریایی ، استفاده از پروبیوتیکها در مراحل لاروی آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.

کلیدواژه ها

؛Bacillus subtilis، پروبیوتیک ، شانک زرد باله، Acanthopagrus latus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.