تخصیص پروژه ها به پیمانکاران پروژه های اجرایی با تکنیک رتبه بندی کوپراس مطالعه موردی شرکت تولید فرآورده های لبنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، بهره وری و کیفیت
  • کد COI اختصاصی: IPQCONF10_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه رئیس زاده

گروه مهندسی صنایع ، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف اباد ، ایران

هادی شیرویه زاد

گروه مهندسی صنایع ، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف اباد ، ایران

چکیده

توجه به حجم قابل توجه بودجه پروژه ها خصوصا در صنایع غذایی ، می توان گفت که انتخاب پیمانکار جهتاجرای پروژه ها و نحوه فعالیت آنان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و با نظر به این موضوع که اگر پیمانکارنتواند نقش خود را به درستی ایفا کند امکان بهره برداری سریع و به موقع از پروژه به وجود نخواهد آمددر نتیجه بهطبع سهم بازار مطلوب و برگشت سرمایه گذاری مناسب مطلوب نظر کارفرمایان این صنعت با توجه به حاشیهسود اندک در بازار رقابتی موجود نخواهد بود در این صنعت کارفرمایان بسیار مشتاق به اولین بودن در مرحله عرضهمحصول به بازار و دریافت سهم بالاتراز هستند .زیرا معمولا در صنایع لبنی اولین برندی که بتواند محصولی راسریعتر به بازار عرضه نماید سهم قابل توجهی از بازارتجاری را کسب خواهد نمود ، طبق اطلاعات موجود حوزه بازارو مطالعه رفتارمصرف کنندگان ، عمدتا محصولات با اولین برندی که در شلف تجربه می گردد شناخته می شود،لیکنبا توجه به مشکلاتی که دراجرای پروژه ها و عدم اتمام به موقع آنها وجود دارد.این واقعیت که فرآیند انتخابپیمانکار در شرکتها معمولا ناکارآمد است بیشتر خود نمایی می کند . شیوه سنتی انتخاب پیمانکار که هم اکنون درکشور در حال اجرا یعنی روند انجام مناقصات بر اساس حداقل قیمت ، در کل دارای معایبی است که مزایای آن راتحت الشعاع قرار می دهد و باعث بروز مشکلاتی برای پروژه ها می گردد. از این رو در این تحقیق سعی شده از روشتحلیل کوپراس جهت رتبه بندی مناسب برای پروژه ها استفاده گردد.روش تصمیم گیری کوپراس یکی از ابزارهاینوین تصمیم گیری چند معیاره می باشد. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه از خبرگان،مهندسین وکارشناسان پروژه های عمرانی و بخشهای زیر ساختی جمع آوری ودر تعیین وزن معیارها از روش انتروپی شانوناستفاده گردید. نتایج مطالعه نشان داد که شرکت های پیمانکاری با پشتوانه مالی مناسب ، دارا بودن تجهیزات وماشین الات و پتانسیل مناسب منابع انسانی متخصص در رتبه های بالا تر قرار گرفتند . این مهم این نکته رامتذکر می شود که کیفیت کار ،تخصص وتخصیص مناسب در اجرای مناسب پروژه وکاهش هزینه و تسریع دراجرای فعالیتهای پروژه ای حائز اهمیت ویژه می باشد، دقت در رفتار صنعت مورد مطالعه بیانگر این استپیمانکاری که توانایی عملکردی بالاتری را داشته باشد قطعا می تواند در جلب رضایت کارفرمادراختصاص پروژه بهایشان موفق تر باشد.

کلیدواژه ها

کوپراس ، انتروپی شانون ،رتبه بندی ،پیمانکار، سهم بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.