مروری بر روند تولید و مصرف انرژی الکتریسیته در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، الکترونیک و شبکه های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: EESCONF10_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد فلاح دارابی

گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا، نکا، ایران

احمد آزادی همت آبادی

گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا، نکا، ایران

سیدجعفر فاضلی آبلویی

گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا، نکا، ایران

چکیده

با راه اندازی بازار برق ایران در سال ۱۳۸۲ ، انرژی الکتریکی به عنوان یک کالا میان بازیگران صنعت برقداد و ستد می شود. شرکت های برق منطقه ای علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز شرکت های توزیع،وظیفه تامین انرژی مورد نیاز بارهای صنعتی بزرگ را نیز بر عهده دارند. شرکت های توزیع نیز علاوه برتامین انرژی مورد نیاز مشترکین خانگی، وظیفه تامین انرژی مورد نیاز بارهای عمومی، کشاورزی، تجاریو صنعتی را بر عهده دارند. در این مطالعه به بررسی مشترکین صنعت برق طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸پرداخته شده است. همچنین مروری بر مطالعات انجام شده در تخمین تابع تقاضای برق صورت گرفتهاست. بخش خانگی و صنعتی به عنوان مهمترین مصرف کنندگان برق طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸می باشند که میزان مصرف این دو بخش طی این سالها روند صعودی داشته است. روند رشد مصرف برقدر بخش خانگی طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ نشان از رشد ۵۶ درصد دارد. بیشترین تعداد مشترکینمربوط به بخش خانگی بوده به طوریکه تعداد مشترکین در سال ۱۳۹۸ برابر با ۲۹۴۲۷ هزار مشترکبوده است. متوسط بهای برق در بخش خانگی طی سالهای ۱۳۹۰ لغایت ۱۳۹۸ نشان از رشد ۱۰۵درصدی طی این سالها دارد. روند صادرات و واردات طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ نشان داد کهبیشترین میزان صادرات در سال ۱۳۹۲ به میزان ۶ / ۱۱۵۸۵ میلیون کیلو وات ساعت و بیشترین میزانواردات مربوط به سال ۱۳۹۵ به میزان ۱ / ۴۲۲۱ میلیون کیلو وات ساعت بوده است. سهم فروش برقاستانی از کل فروش کشور در سال ۱۴۰۰ نیز نشان داد، استان تهران با ۱۳ درصد دارای بالاترین تقاضایبرق و استان مازندران با ۳ / ۳ درصد در رتبه دهم تقاضای برق کشور جای گرفته است. نتایج همچنیننشان داد، متوسط مصرف سالیانه مشترکین خانگی استان مازندران در سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۶۸۰ کیلووات ساعت بوده است.

کلیدواژه ها

تابع تقاضا، مصرف برق، تولید برق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.