آنالیز پایداری ولتاژ در یک سیستم قدرت در حضور پایدارساز های فوق تحریک مولدها تپ چنجر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، الکترونیک و شبکه های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: EESCONF10_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین غلامی

آموزش و پرورش

حسن غلامی

آموزش و پرورش

پیام طیوری

آموزش و پرورش

مهرزاد فخرآبادی

آموزش و پرورش

چکیده

امروزه انرژی الکتریکی نقش بسیار تعیین کننده ای در زندگی مردم و صنایع دارد. لذا تامین این انرژی و همچنین حفظپایداری آن مقوله بسیار مهمی در صنعت برق می باشد. حفظ پایداری شبکه موضوع بسیار مهم و پیچیده ای می باشد که بایدهمواره مورد توجه قرار گیرد. پایداری ولتاژ از دو دیدگاه پایداری دینامیکی و استاتیکی قابل بررسی می باشد. از دیدگاهاستاتیکی عوامل موثر در پایداری سیستم قدرت عبارتند از: نحوه افزایش بار، توان راکتیو و ساختار شبکه، در حالی که درپدیده دینامیکی عواملی مانند سیستم تحریک و AVR ، دینامیک تپ چنجر ترانسفورماتورها نقش تعیین کننده ای دارند. باوقوع خطا و افت یا افزایش ولتاژ، سیستم تپ چنجر ترانسفورماتورها تلاش دارد تا به تپ زنی خود ولتاژ شبکه را در محدودهمجاز و استاندارد نگه دارد. مولدها نیز که مجهز به سیستم تحریک می باشند تلاش می کنند تا با تزریق یا مصرف توان راکتیوولتاژ شبکه را اصلاح و در مود پایدار حفظ کنند لذا سیستم تحریک و AVR ژنراتور بر اساس خاصیت اضافه تحریک ناگهانی،دارای تاثیر مثبت و پایدارسازی بر پایداری ولتاژ می باشند. اما از طرف دیگر محدودگر سیستم تحریک مشارکت آن را بعد ازمدت کوتاهی متوقف و محدود می نماید و همین امر می تواند به عنوان یک عامل بسیار تاثیر گذار بر فروپاشی ولتاژ باشد.همچنین می توان به کمک خازن های شنت موجود در سیستم و یا جبرانساز توان راکتیو SVC به کنترل ولتاژ شبکه نیزپرداخت. این پایان نامه به مدلسازی دقیق تپ مولدها، سیستم تحریک مولدها به همراه محدودگر فوق و زیر تحریک آنهاپرداخته شود. سپس رفتار آنها در برابر خطاهای احتمالی در شبکه قدرت بررسی خواهد شد. سپس راه کار های مختلف جهتحفظ پایداری ولتاژ در شبکه در زمان وقوع خطا از قبیل تغییر تپ ترانسفورماتورها، تزریق توان راکتیو مولده در حضورمحدودگر فوق تحریک، اضافه کردن خازن ها و در صورت نیاز حذف بار بررسی می شود. باید به این نکته توجه داشت حذفبار در سیستم قدرت در راستای احترام به مشترکین باید به عنوان آخرین راه کار استفاده شود.

کلیدواژه ها

کنترل ولتاژ، پایداری دینامیکی ولتاژ، محدود کننده سیستم فوق تحریک، تپ ترانسفورماتورها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.