سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتباط مصرف غذاهای کم ارزش و برخی از شاخص ها آمادگی جسمانی در دانش آموزان ۱۰-۱۲ سال کامیاران

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 93
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTC06_005

تاریخ نمایه سازی: 14 تیر 1402

چکیده مقاله ارتباط مصرف غذاهای کم ارزش و برخی از شاخص ها آمادگی جسمانی در دانش آموزان ۱۰-۱۲ سال کامیاران

هدف از این مطالعه بررسیارتباط بین مصرف غذاهای کم ارزش و استقامت قلبی-تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی در دانش آموزان ۱۰ تا ۱۲ سال کامیاران بود. از ۱۵۱۴ دانش آموز پسر ۱۰ تا ۱۲ ساله شهر کامیاران، بر اساس جدول مورگان، ۳۰۹ نفر به طور تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. مدارس مورد مطالعه به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. میانگین و انحراف معیار سن افراد مورد مطالعه ۰/۶۸±۱۱/۲۶ سال بود. میانگین و انحراف معیار قد، وزن و شاخص توده بدنی آزمودنی ها به ترتیب ۴/۷۵±۱۴۴/۲۷ سانتی متر، ۸/۰۱±۳۹/۳۶ کیلوگرم و ۳/۳۴±۱۹/۰۳ کیلوگرم بر متر مربع بود. استقامت قلبی-تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی دانش آموزان بر اساس آزمون های استاندارد اندازه گیری شد. پرسشنامه مواد غذایی کم ارزش که توسط محقق ساخته شده بود، روایی محتوایی آنبا استفاده از نظرات ۱۰ نفر از اساتید تغذیه ورزشی و چند نفر از متخصصان تغذیه تایید شد. آلفای کرونباخ این پرسشنامه۰/۷۸ بود. برای سنجش آگاهی، نگرش و رفتار از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. برای محاسبه میانگین و انحراف معیار داده ها از آمار توصیفی استفاده شد. برای بررسی همبستگی متغیرها از همبستگی اسپیرمن استفاده شد. برای تمامی آزمون های آماری سطح معنی داری ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.بین مصرف غذاهای کم ارزش و استقامت قلبی-تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت (p<۰/۰۵). بین مصرف غذاهای کم ارزش و دانش و رفتار تغذیهای در آزمودنی ها رابطه معنی داری وجود داشت (p<۰/۰۵)، اما بین مصرف غذاهای کم ارزش و نگرش تغذیه ای در آزمودنی ها رابطه معنی داری وجود نداشت (p>۰/۰۵).پیشنهاد می شود والدین، سیاست گذاران تغذیه، سلامت و فعالیت بدنی در جامعه و مدارس به دانش آموزان توجه بیشتری داشته باشند و در زمینه های مذکور برنامه ریزی بهتری داشته باشند.

کلیدواژه های ارتباط مصرف غذاهای کم ارزش و برخی از شاخص ها آمادگی جسمانی در دانش آموزان ۱۰-۱۲ سال کامیاران:

نویسندگان مقاله ارتباط مصرف غذاهای کم ارزش و برخی از شاخص ها آمادگی جسمانی در دانش آموزان ۱۰-۱۲ سال کامیاران

ایوب کمانگر

کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

محمد عزیزی

استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

مهنوش صمدی

استادیار گروه تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، کرمانشاه

مقاله فارسی "ارتباط مصرف غذاهای کم ارزش و برخی از شاخص ها آمادگی جسمانی در دانش آموزان ۱۰-۱۲ سال کامیاران" توسط ایوب کمانگر، کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه؛ محمد عزیزی، استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه؛ مهنوش صمدی، استادیار گروه تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، کرمانشاه نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کدانش آموزان، آمادگی جسمانی، چاقی،غذاهای کم ارزش هستند. این مقاله در تاریخ 14 تیر 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 93 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این مطالعه بررسیارتباط بین مصرف غذاهای کم ارزش و استقامت قلبی-تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی در دانش آموزان ۱۰ تا ۱۲ سال کامیاران بود. از ۱۵۱۴ دانش آموز پسر ۱۰ تا ۱۲ ساله شهر کامیاران، بر اساس جدول مورگان، ۳۰۹ نفر به طور تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. مدارس مورد مطالعه به روش خوشه ای چند مرحله ... .