قاچاق کالاهای سلامت محور در مناطق مرزی ارومیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن
  • کد COI اختصاصی: HPILMC01_306
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شیریان نسل

استادیار،گروه حقوق جزا و جرم شنا سی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایرا ن

زهرا نوری زاده خامنه

دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی،واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

امید تنها

دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی،واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایرا ن

چکیده

زمینه و هدف: امروزه با گسترش جرایم و تخلفات گمرکی و متنوع شدن شیوه های ارتکاب آن ها, عملکرد سازمان گمرک بهعنوان مرزبان اقتصادی کشور و کنشگری محوری مبادی ورودی و خروجی کشور، در اتخاذ تدابیر پیشگیرانه متناسب با گونهشناسی ارتکاب بزه گمرکی ا همیت یافته است . از سوی دیگر, نقش گمرک در کشف, شناسایی و گزارش کالاهای تهدیدکنندهسلامت مصرف کنندگان به مراجع قضایی, فزونی یافته است. منظور از کالاهای ته دیدکننده سلامت مصرف کنندگان، موادخوراکی, آشامیدنی, آرایشی و بهداشتی است و دامنه این مقاله بر این موضوعات متمرکز است.روش تحقیق: در این مطالعه روش تحقیق به صورت آماری می باشد و جمع آوری اطلاعات با استفاه از کتاب ها،مقاله ها، منابعالکترونیکی و پایگاه های اینترنتی صورت پذیرفته است که در آن به بررسی شناخت ریشه های شکل گیری, چرخه تولید, توزیعو مصرف, عوامل تاثیرگذار بر توسعه آن و در نهایت الگوی نظری مدیریت آن در کشورها است.یافته ها: کشور جمهوری اسلامی ایران از گذشته تاکنون با معضل قاچاق کالا روبرو بوده و متاسفانه علیرغم مبارزاتی که درراستای مقابله با آن به عمل آمده هزینه سرسام آور در بخش اقتصادی و تبعات سوء سیاسی و امنیتی در پی داشت. ناجا یکی ازاصلی ترین عنصر مقابله با این معضل و مهار آن دخیل می باشد و عملکرد منابع انسانی در بدنه ناجا یکی از اصلی ترین عنصرمقابله و موفقیت مبارزه نقش عمده و اساسی را ایفا می نماید .نتیجه گیری: در کنندگان شرکت پاسخ بررسی در پاسخگویی به سوالات مربوط به تاثیر امکانات و تجهیزات سازمان بر عملکردکارکنان در پرسشنامه مشخص میگردد. پشتیبانی و تدارکات مناسب بیشترین تاثیر را بر عملکرد کارکنان دارد و مدرن و بروزبودن تجهیزات و وجود شرایط مناسب در محیط کار، در اختیار داشتن ماشین آلات وشناور های مناسب، در اختیار داشتن ابزارو تجهیزات انفرادی و گروهی مورد نیاز در مراحل بعدی تاثیرگذاری بر عملکرد کارکنان مبارزه با قاچاق کالا عنوان شده است.در سال های اخیر به دلیل ورود بی رویه و گسترده قاچاق کالا به کشور صدمه اقتصادی شدیدی به لحاظ ورشکستی صنایع وکارخانجات تولیدی مشابه همچنین عدم تادیه حقوق دولتی به کشور وارد گردید.منابع انسانی دربدنه ناجا یکی از اصلی ترینعنصر مقابله با این مشکل بوده و در موفقیت مبارزه نقش عمده و اساسی را ایفا می نماید.

کلیدواژه ها

قاچاق کالا ، سلامت محور، پیشگیر ی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.