بررسی تاثیرات سوء همه گیری کرونا بر پرستاران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن
  • کد COI اختصاصی: HPILMC01_263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر ارجمنددانش

استادیار، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران

یاسمن حاجی پوران بنام

دانشجوی کارشناسی، رشته پرستاری، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران

چکیده

زمینه و هدف: افراد شاغل در مراکز بهداشتی درمانی در خط اول مواجهه با این بیماری و مبارزه با آن بودند که کیفیتخدمات ارائه شده را مختل می کرد. در این گروه از مبتلایان، پرستاران افرادی بودند که در تماس نزدیک با بیماران بوده و مراقبت به طور مستقیم و در طولانی مدت به بیماران ارائه می دادند. از این رو کرونا تاثیرات منفی هم از نظر نیازهای جسمانی و هم از نظر ایمنی روانی بر پرستاران داشته است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیرات منفی همه گیری کرونا و استرس های شغلی فشار های وارده بر پرستاران بود.روش تحقیق: روش مطالعه به روش کتابخانه ای بوده و با استفاده از منابع معتبر علمی کتب و مقالات صورت پذیرفته است. یافته ها و نتیجه: در یافته ها مشاهده شد که همه گیری ویروس کرونا باعث فشارهای زیادی از قبیل مشکلات جسمی و عاطفی و حتی مرگ افراد شد. از نظر جسمی پرستارانی که به بیماری مبتلا می شدند علایم جسمی در آنها مشاهده می شد وچنانچه بیمار نشده بودند از اختلالات در خواب و فرسودگی شغلی و خستگی شدید رنج می بردند.اما از نظر علایم روانی اضطراب و افسردگی، استرس، ترس از آلوده شدن خانواده هایشان ، پایین آمدن رضایت شغلی و رضایت از زندگی ، ترس از مرگ خود، ترس از مرگ بیماران و ترس از مرگ خانواده و همکاران و افزایش بار کاری شدید و تشدید کمبود کارکنان پرستاری در بیشتر مطالعات دیده شد. در نتایج لازم است که مسئولین و مدیران مراکز درمانی پیش از شروع همه گیری دیگری ، برنامه های آمادگی و پیشگیری های لازم را بر اساس خطرات و آسیب ها و آثار سوء بدست آمده از نتایج تحقیقات و پژوهش ها، طراحی و آماده کنند.

کلیدواژه ها

کرونا، پرستاران، تاثیرات سوء، جسمی، روانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.