حق دسترسی به فناوریهای پزشکی در پاندمی کووید-۱۹ از منظر حق بر سلامت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن
  • کد COI اختصاصی: HPILMC01_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان جاوید

استادیار، گروه حقوق جزا و جرم شناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

مهسا خیرخواه

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته حقوق بین الملل، دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

زمینه و هدف: همه گیری کووید۱۹ که باعث اعلام وضعیت اضطراری جهانی در زمینه بهداشت عمومی شد، اهمیت فناوری هاو نوآوری های پزشکی را در رسیدگی به شرایط اضطراری بهداشت عمومی برجسته کرده است.روش تحقیق: این پژوهش با بررسی چالش های این راه، رویکردهای انجام شده برای برای ارتقای دسترسی به وسایل بهداشتی، واکسن ها و داروهای این بیماری در طول پاندمی از سوی مجامع بین المللی و دولت ها به خصوص، سازمان جهانی بهداشت را بررسی می کند.یافته ها: دسترسی به این فناوری ها نابرابر بوده است؛ به طوری که بسیاری از کشورهای در حال توسعه با چالش های قابل توجهی در دسترسی به آن مواجه هستند. این امر مسئله نیاز فوری برای دسترسی به فناورها و نوآوری های پزشکی را برجسته می سازد.نتیجه: رویکردهای انجام شده شامل حمایت از تحقیق و توسعه اطلاعات، اقدامات تسهیل کننده تجاری و تقویت نوآوری ها می باشد. جامعه بین المللی با همکاری با یکدیگر می تواند اطمینان حاصل نماید که همه کشورها به طور عادلانه به فناوری های پزشکی و وسایل اولیه و اساسی بهداشتی برای نجات جان انسان ها و حفاظت از سلامت عمومی دسترسی دارند.

کلیدواژه ها

حقوق مالکیت فکری، حقوق رقابت، حق بر دسترسی عادلانه، موافقت نامه تریپس، بیماری کووید-۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.