حق سلامت و جایگاه آن در نظام بین المللی حقوق بشر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن
  • کد COI اختصاصی: HPILMC01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شیریان نسل

استادیار، گروه حقوق جزا و جرمشناسی، مرکز تحقیقات حقوق واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ایران

امین بهفروز

دانشجوی کارشناسی حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

حامد رجبی

دانشجوی کارشناسی حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

زمینه و هدف : بر اساس نظام بین المللی حقوق بشر، حق سلامت به عنوان یکی از حق های بنیادین بشری و پایه شناخته شده است و نیز از اهمیت بالایی برخوردار است . این حق برای همه افراد جامعه بدون اینکه تبعیضی باشد، یکسان و قابل تضمین است و دولت ها موظف به تامین و حفاظت از آن می باشند. در این راستا نظام بین المللی حقوق بشر در بسیاری از ابعاد به حق سلامت تاکید دارد که در حد امکان به بعضی ها از آنها اشاره می شود.روش تحقیق : این نوشته با روش توصیفی و تحلیلی به قلم درآمده و جمع آوری اطلاعات با استفاده از فیش برداری از مقاله ها، منابع الکترونیکی و دادههای اینترنتی صورت گرفته که در آن به بررسی حق سلامت و ریشه آن در نظام حقوق بین المللی می پردازیم .یافته ها: مراجع و نهاد های بین المللی برای دسترسی مردم به حق سلامت ازجمله مراقبت های پزشکی ، بهداشت محیط ، سلامت جسمانی و روانی و همچنین برای ایجاد جامعه ای سالم مصوبه های زیادی تاکنون داشته و هرساله به تعداد آنها می افزاید، در این مقاله تلاش شده است به بررسی آنها پرداخته شود که به طورکلی به اهمیت حفظ سلامتی جامعه و ارتقای سطح زندگی آن اشاره خواهیم نمود.نتیجه گیری : سلامت فردی یکی از حق های بشری است که در اسناد حقوق بشری بر اهمیت آن تاکید شده است . حق بر سلامتی بنیادی ترین حق بشری است که در نظام بین المللی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده و این حق در معاهدات گوناگون و عرف جایگاه استوار دارد و همچنین یکی از مهم ترین عامل های کرامت هر انسانی محسوب می شود. دولت ها نیز به طورکلی در ارتباط با تامین و تضمین این حق دارای مسئولیت های معینی می باشند.

کلیدواژه ها

حق ، حق سلامت ، حقوق بشر، نظام بین المللی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.