صیانت از حق بر سلامت در استفاده از فضای مجازی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن
  • کد COI اختصاصی: HPILMC01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا انصاری مهیاری

استادیا ر، گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

زهراسادات حسینی

دانشجوی دکتری حقوق بین الملل، گروه حقوق، واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

امروزه یکی از مباحث مهم در زمینه حق بر سلامت، فضای مجازی و نقش آن در زندگی افراد می باشد. این فضا را نباید اینگونه دید که نه تنها فضایی برای تبادل اطاعات بوده و فضای غیرمادی وغیر قابل لمس است، بلکه این فضا با زندگی افراد آمیخته شده و بر تمامی ابعاد زندگی هر فرد اثر می گذارد. اینترنت و فضای مجازی با ورود به زندگی افراد، علیرغم تمامی محاسن و مزایای خود، دغدغه ها و نگرانی هایی نیز بر جامعه وافراد تحمیل نموده اند. بحث فضای مجازی درابعاد گوناگون بر سلامت افراد اثر گذار است، برای مثال درحوزه سلامت روان، افراد با مطالعه مطالب مختلف در فضای وب، بازی های رایانه ای، فیلم های موجود در سایت های مختلف؛ ارتباط با جنس مخالف و موارد دیگر که در این فضا قابل انجام است، متناسب با فرد استفاده کننده از فضای مجازی بر سلامت روان او اثر می گذارد. بحث دیگر سلامت جسمانی فرد است، زمانی که فرد ساعت های متوالی با رایانه کار می کند، این موضوع سبب آسیب های جسمانی فراوان می گردد و سلامت فرد به خطر می افتد. همچنین با وفور فیلترشکن ها و سهولت ورود به سایت ها با محتوای غیراخاقی، سبب ورود آسیب های جدی به زندگی افراد و بروز مشکل در زندگی می گردد. بحث دیگر، سهولت تهیه مواد مخدر و مواد روانگردان و مشروبات الکلی در فضای مجازی می باشد که در این زمینه افراد سودجو پیشگام هستند. بنابراین در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی، ابتدا به حق بر سلامت و فضای مجازی پرداخته خواهد شد و همچنین ارتباطی که حق بر سلامت با فضای مجازی دارد و آسیب های که از طریق این فضا به انسان وارد می شود، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

حق بر سلامت، فضای مجازی، حق صیانت، حقوق بشر، حقوق بین الملل.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.