خشونت رسانه ای و سلامت کودکان با تاکید بر دیدگاه اسناد و نهادهای بین المللی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن
  • کد COI اختصاصی: HPILMC01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شیریان نسل

استادیار، گروه آموزشی حقوق جزا و جرم شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

محسن عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

سعید صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

بسیاری از پدیدههای عصر جهانی شدن هم چون شمشیر دولبه عمل میک کنند از یک سو رسانه ها ابزاری برای اطلاع رسانی و عاملی برای تحقق حق دسترسی به اطلاعات هستند. از سوی دیگر خشونت رسانه ای بر سلامت کودکان تاثیر منفی دارد. چنانچه تلالنگ موفوکنگ گزارشگر ویژه حق سلامت نیز در گزارش سال ۲۰۲۲ ،خود فضای مجازی و رسانه ای را از عوامل تهدید کننده حق سلامت و مانع ارتقای سلامت کودکان شناسایی کرده است. این تحقیق با روش توصیفی و تحلیلی و با اذعان به تاثیرات مخرب خشونت رسانه ای بر سلامت کودکان به تحلیل دیدگاه اسناد و نهادهای بین المللی در مقابل خشونت رسانه ای به عنوان چالشی در مسیر ارتقای حق سلامت کودکان می پردازد سوال اصلی تحقیق این هست که با توجه به تاثیرات مخرب خشونت رسانه ای سلامت کودکان واکنش جامعه جهانی برای مقابله با آثار آزادی مطلق رسانه ها در راستای دفاع از حق بهداشت روانی مخاطبان پرهیز از خشونت رسانه ای چه بوده است؟ تحقیق براین فرضیه استوار است که آثار مخرب خشونت رسانه ای بر سلامت کودکان باعث شده است تا جامعه بین المللی پاسخهای معاهداتی و نهادی درخور به خشونت رسانه ای .بدهد یافته ها نشان میدهد که رسانه ها علاوه بر تاثیر مخرب بر سلامت روحی روانی ،کودکان میتوانند حتی به سلامت جسمی آنها نیز صدمه بزنند. پورنوگرافی و هرزه نگاری محصول گسترش رسانه و بیسوادی رسانه ای و مصداقی از تاثیر مخرب فضای مجازی و رسانه ای بر حق سلامت کودکان است. کودکانی که مکررا نمایشهایی پر از خشونت را تماشا. کنند به تقلید آنچه میبینند می پردازند. نتیجه تحقیق نیز نشان میدهد اسناد و نهادهای بین المللی و رویه قضایی تمایل به پیوند بهداشت روانی با سلامت و بهداشت عمومی و اخلاقیات عمومی دارند تا به این طریق از آزادی بی قید و شرط رسانه ها و از خشونت رسانه ای جلوگیری کنند.

کلیدواژه ها

رسانه، حق سلامت، کودک، خشونت رسانهای، کنوانسیون لانزاروته.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.