امنیت سایبری تجهیزات بیمارستانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ارتقای سلامت و چالش های حقوقی و پزشکی فراروی آن
  • کد COI اختصاصی: HPILMC01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال بیگی

دانشیار، گروه حقوق جزا و جرم شناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

زهرا اقبالی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

فناوری های هوشمند مزایای بسیاری را در صنعت پزشکی فراهم می کنند. اما همراه با این مزایا، چالش هایی در زمینه امنیت سایبری نیز به وجود آمده است . چنین وسایلی به پزشکان امکان می دهد تا به سرعت و به طور مداوم بیماران و وضعیت پزشکی آنها را کنترل کنند. علاوه بر این ، فناوری های هوشمند امکان تجزیه و تحلیل دقیق تر و تشخیص زودتر مسائل پزشکی را فراهم می کنند. با توجه به تقاضای روز افزون استفاده از سامانه های ذخیره سازی و انتقال تصاویر پزشکی ، شناسایی و انتخاب نرم افزار هایی که از مراحل فیلتر های امنیتی عبور کرده باشد اهمیت بالایی دارد. تحقیق حاضر به روش توصیفی - تحلیلی و با هدف تبیین امنیت سایبری تجهیزات بیمارستانی نگارش یافته است ، یافته های تحقیق حاکی از آن است که : با اجرای استراتژی های مناسب جهت مدیریت تهدیدات سایبری و شناسایی و ارزیابی منابع خطر می توان امنیت سایبری در تجهیزات بیمارستانی را تا حدود زیادی بهبود بخشید و از هک شدن دستگاه ها جلوگیری کرد. تنها پلتفرمی که در ایران از تمامی مراحل و آزمون های امنیتی عبور کرده و مورد تایید است و همچنین دارای گواهینامه ارزیابی امنیت از سازمان افتا می باشد، متریک است .

کلیدواژه ها

امنیت سایبری ، فضای سایبری ، حمله هکرها، تجهیزات بیمارستانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.