نقش ارز دیجیتال بانک مرکزی در آینده نظام اقتصادی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش سالانه انجمن مالی ایران
  • کد COI اختصاصی: IFACONF04_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا سعادت جو

دانشجوی دوره DBA، کارشناسی ارشد، مرکز مطالعات و تحقیقات، شرکت داتیس آرین قشم (داتین)، تهران، ایران

محمد ربیعی

استادیار، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، تهران، ایران

چکیده

شیوه های پرداخت در سراسر جهان به سرعت در حال تغییر و تحول هستند. امکان پرداخت سریع و آسان در هر مکان و هر زمان از مهم ترین انتظارات کاربران فعلی نظام بانکی است. ظهور ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، فناوری بلاک چین و دفاتر کل توزیع شده، تحولات زیادی را در نظام اقتصادی کشورها به وجود آورده اند. این تحولات می توانند تاثیرات قابل توجهی بر سیستم مالی و اقتصادی جهان داشته باشند. این مقاله ابتدا به تعریف پول به عنوان وسیله ای برای مبادله و داد و ستد پرداخته و دلایل و مزایای صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی را بررسی کرده است. با توجه به اینکه کاوش های بین المللی اخیر در مور د آینده پولی بانک مرکزی با دو نهاد پویا یعنی ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین در ارتباط است و البته بررسی و تحلیل پیچیدگی و گستردگی آن از عهده مقاله ای با این حجم برنمی آید، مطالب به اقتضای موضوع محدود شده است. در قسمت بعد بلاک چین ، تاریخچه و ویژگی های آن با تآکید بر نقش آن در نظام اقتصادی کشورها تشریح شده و مورد بررسی قرار گرفته است. هم چنین ارز دیجیتال بانک مرکزی، دست اندرکاران، مشارکت کنندگان و مدل های رمز ارز ملی بررسی شده و الزامات طراحی ارز دیجیتال بانک مرکزی به عنوان یک محصول جدید مورد پژوهش قرار گرفته است. در نهایت، چشم انداز و پیامدهای استفاده از رمزارز دیجیتال بانک مرکزی با توجه به زیست بوم اقتصادی شرح داده شده است.

کلیدواژه ها

ارز دیجیتال بانک مرکزی، رمزارز بانک مرکزی، بلاک چین، رمزارز ملی، پول دیجیتال.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.