بررسی مضامین عرفانی در سروده «کیف صعد ابن الصحراء الی الشمس» اثر عبدالله الصیخان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه عرفان اسلامی، دوره: 19، شماره: 76
- کد COI اختصاصی: JR_IAUZ-19-76_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 192
نویسندگان
دانشیار زبان و ادبیات عربی، دانشگاه کاشان، ایران.
استادیار زبان و ادبیات عربی، دانشگاه پیام نور. ایران. نویسنده مسئول: mjavanrudy@yahoo.com
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی، دانشگاه کاشان، ایران.
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی، دانشگاه کاشان، ایران
چکیده
دلالتهای لایهای و چندگانه اصطلاحات و نمادهای عرفانی، سبب گردیده تا شاعران معاصر عربی برای بیان اندیشههای و دغدغههای زمانه خویش از زبان عرفان بهرهجویند تا ضمن غنا بخشیدن به آثار خویش، مخاطب را در دریافت مفاهیم و پیامها دچار چالش و کنکاش ذهنی نمایند تا از این رهگذر، تامل دوچندان در آثار آنان کرده و به رمزگشایی از اندیشه صاحبانش همتکنند. عبدالله الصیخان یکی از شاعران معاصر سعودی است که با تامل در آثار او می توان ردپای مضامین عرفانی را مشاهدهنمود و کاربست زبان عرفان و تصوف در سرودههایش رنگ بدیعی به شعرش بخشیده است. وی در سروده (کیف صعد ابن الصحراء الی الشمس) به بیان برخی مضامین و اصطلاحات عرفانی پرداختهاست. این مقاله برآن است تا با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی مضامین و مفاهیم عرفانی در این سروده بپردازد. شاعر مضامین عرفانی را در جهت بیان افکار و اندیشههای خود بهکاربردهاست ابن الصحراء در این سروده نماد یک انسان بدوی است که بهدنبال کشف حقیقت و معرفت و کمال و به دنبال سیرعرفانی است یا اینکه او نماد خود شاعر است که سفر خود را از زمین به سوی آسمان آغازکردهاست تا به خورشید دستیابد. او می کوشد تا با پشت سرگذاشتن مراحل عرفانی به تجلیگاه حق دستیابد و با فراخوانی شخصیت ابن صحرا برآنست تا پوشیده و در پرتو این مضامین آرا و اندیشههای خود را بیانکند.کلیدواژه ها
مضامین عرفانی, عبدالله الصیخان, معراج, شعر معاصر عربیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.