عوامل موثر بر شکل گیری تفکر حرفه ای و سبک زندگی بازیکنان فوتسال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش های همگانی
  • کد COI اختصاصی: FCRSS01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه جعفری

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

محمدرضا مرادی

استادیار مدیریت ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

سمیه صفری

استادیار مدیریت ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

هدف: این مقاله با هدف بررسی عوامل موثر بر شکل گیری سبک زندگی و تفکر حرفه ای ورزشکاران نخبه انجام شد.روش پژوهش: جامعه آماری این پژوهش کیفی را ۲۱ نفر (از فوتسالیست های ملی پوش و لیگ برتری، مربیان و روانشناسان ورزشی) تشکیل دادند. سپس تجزیه و تحلیل و کدگذاری مصاحبه های انجام شده به روش استراوس و کوربین انجام شد. یافته ها: نهایتا تفکر حرفه ای با ۴ زیرعامل «فلسفه و تفکرات مربی»، «شخصیت»، «نقش باشگاه ها، فدراسیون و سازمان های ورزشی» و «شرایط فردی» به عنوان مهم ترین عامل سازنده سبک زندگی شناخته شد. طبق یافته های این پژوهش مجموعه عوامل موثر در شکل گیری شخصیت ورزشکاران نخبه که شامل: (خانواده، دوستان، مربیان رده پایه، اجتماع، فرهنگ، تحصیلات، الگوها و تماشاگران) با (۵/۴۵%) بیشترین تاثیر را در شکل گیری تفکرات و بالطبع سبک زندگی او دارد و پس از آن فدراسیون، باشگاه ها و سازمان های ورزشی از طریق (برنامه های حمایت تحصیلی، هدف گزینی مناسب فردی، معرفی الگوهای مناسب ورزشی، قوانین حاکم بر باشگاه ها، بهره گیری از افراد حرفه ای در باشگاه ها و ایجاد و تقویت ساختارهای کلان و زیربنایی ورزش کشور) با (۲۵%) به عنوان دومین عامل موثر در شکل گیری تفکر حرفه ای شناخته شد. فلسفه و تفکرات یک مربی که با مولفه های (اخلاقیات، رفتار و تفکرات مربی، میزان حمایت اجتماعی از ورزشکار و انعطاف پذیری مربی) سنجیده می شود و شرایط فردی با زیر مولفه های (شرایط خانوادگی فعلی مثل وضعیت اجتماعی و اقتصادی، وضعیت تاهل، کمبوهای دوران کودکی، ایده آل های فرد و عوامل روانی-شخصیتی) به ترتیب با (۱۷%) و (۵/۱۲%) در اولویت های بعدی قرار گرفتند.نتیجه گیری: باید از سنین پایه روی تفکر حرفه ای و سبک زندگی یک ورزشکار کار شود تا زمانی که فرد به مرحله خودآگاهی برسد. در این صورت زمانی که فرد به سطوح حرفه ای رسید، سبک زندگی حرفه ای برای او درونی سازی شده و اصول حرفه ای را به صورت خودکار رعایت می کند.

کلیدواژه ها

حرفه ای گرایی، فلسفه مربیگری، شخصیت، الگوهای فرهنگی، عملکرد اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.