شخصیت و تاثیر آن بر سبک زندگی ورزشکاران نخبه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش های همگانی
- کد COI اختصاصی: FCRSS01_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 500
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
استادیار مدیریت ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
استادیار مدیریت ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده
هدف: این پژوهش به بررسی تاثیری که شخصیت (به عنوان مهم ترین عامل شکل گیری تفکر حرفه ای) بر مولفه های سبک زندگی ورزشکاران نخبه دارد پرداخته است.روش پژوهش: این پژوهش به روش آمیخته(کمی و کیفی) انجام شد. در بخش کیفی از طریق مصاحبه های انجام شده با ۲۱ نفر خبره مولفه-هایی که فلسفه و تفکرات یک مربی را نشان می دهد شناسایی شد. سپس، در بخش کمی به۱۲۰ نفر از بازیکنان و مربیان نخبه فوتسال( کسانی که حداقل در سطح لیگ برتر فعالیت کرده اند) در دو بخش بانوان و آقایان پرسشنامه سبک زندگی ورزشکاران نخبه داده شده و از آن ها خواسته شد میزان تاثیرگذاری شخصیت را بر هر یک از زیر مولفه های سبک زندگی در مقیاس ۵ارزشی لیکرت از(خیلی کم، کم، متوسط، زیاد تا خیلی زیاد)اولویت بندی کنند.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد، شخصیت یک ورزشکار که شامل باورها، جهان بینی، نظام ارزشی و هویت اوست و خود را در اعمال و افکار شخص نشان می دهد تحت تاثیر ۷ عامل خانواده، دوستان و مربیان رده پایه، اجتماع،الگوها، تحصیلات، فرهنگ و تماشاگران شکل می گیرد. همچنین یافته ها حاکی از آن بود که ورزشکاران در محیط های ورزشی (یعنی محیط های مرتبط با حرفه خود)و در تعاملات اجتماعی با اهالی خانواده ورزش، شخصیت واقعی خود را بیشتر بروز می دهند.نتیجه گیری: محیط زندگی یک ورزشکار شخصیت حرفه ای، اجتماعی و فردی او را شکل می دهد. از این رو برای پرورش شخصیت یک ورزشکار باید محیط، محیط غنی باشد و در این میان خانواده به عنوان اولین محیط زندگی فرد، نقش پر رنگ تری ایفا می کند و پس از آن مربیان رده پایه و دوستان و سپس محیطی که فرد در آن رشد و زندگی می کند. بنابراین هر گونه برنامه ریزی جهت فرهنگ سازی و شخصیت سازی در ورزشکاران باید از کودکی و با اولویت تاثیرگذاری بر حیطه های ذکر شده اجرا شود.کلیدواژه ها
فرهنگ ، مربیان پایه، تماشاگران، جامعه، سواد مالی، مصرف گرایی، اوقات فراغتمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.