تبیین و تحلیل موانع افزایش وجه ورزش همگانی در میان کارکنان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش های همگانی
  • کد COI اختصاصی: FCRSS01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بارانی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مقدمه و هدف: تاثیر ورزش همگانی امروزه در کاهش بسیاری از امراض و بزه کاری های اجتماعی در بین مردم عادی و همچنین کارکنان و کارمندان بر کسی پوشیده نیست. این امر باید به صورت مدون و مستمر در بین دستگاه های دولتی و خصوصی نهادینه گردد که اثر آن را در دراز مدت شاهد باشیم. به همین منظور این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل موانع افزیش وجه ورزش همگانی در میان کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی انجام گرفت.روش شناسی: پژوهش حاضر تحلیلی می باشد. جامعه آماری پژوهش کارکنان، کارمندان و مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی تشکیل دادند. ابزار گردآوری اطلاعات این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط صاحب نظران و خبرگان ورزشی تایید گردید و پایایی پرسشنامه نیز برابر با آلفای کرونباخ ۸۸/۰ مورد تایید قرار گرفت. همچنین بخش دیگر جمع آوری اطلاعات این پژوهش به صورت میدانی و با استفاده از مصاحبه از کارکنان انجام گرفت.نتایج و یافته ها: نتایج نشان داد که دلایل متفاوتی ممکن است باعث شود که کارکنان و کارمندان یک سازمان رغبت به انجام ورزش همگانی نداشته باشند و انجام این کار را بی تاثیر بر روند زندگی کاری و شخصی خود دانند. عوامل همچون نبود امکانات کافی و مهم تر از آن مکان مناسب برای انجام ورزش، نداشتن وقت کافی به دلیل مسائل اقتصادی و درگیری های مالی افراد، عدم رضایت شغلی به دلیل پایین بودن حقوق و مزایای کارمندی، فقدان مدیریت صحیح کارمندان و پایین بودن سطح اطلاع رسانی (روابط عمومی و رسانه)در مورد تاثیر ورزش بر سطوح مختلف زندگی افراد بیشترین تاثیر را بر عدم افزایش وجه ورزش همگانی در میان کارمندان اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی داشتند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش و نتایجی که به دست آمد مبین این موضوع بود که عوامل اقتصادی بیشترین سهم را در بی رغبتی کارکنان، کارمندان و مدیران در عدم رشد و توسعه ورزش همگانی در یک سازمان را دارا می باشد و عوامل فرهنگی و اجتماعی و بعد از آن هم فقدان زیرساخت های لازم و امکانات کافی برای انجام ورزش جزء مهم ترین موانع در افزایش وجه ورزش همگانی می باشد. بنابراین پیشنهاد می شود متولیان این امر چه در سطوح ملی و چه در سطوح استانی و شهری توجه بیشتری به مسائل اقتصادی کارمندان و بعد از آن تجهیز و پوشش ادارات و سازمان ها به امکانات کافی ورزشی و همچنین اطلاع رسانی هدفمند در مورد ورزش و تاثیر آن در سطوح مختلف زندگی کارمندی داشته باشند تا شاهد پیشرفت و افزایش وجه ورزش همگانی در همه سطوح باشیم.

کلیدواژه ها

تحلیل، ورزش همگانی، کارکنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.